zaterdag 1 september 2012

Courgettequiche (4 personen)

8 blaadjes diepvriesdeeg voor hartige taart
15 gram boter
200 gram magere spekreepjes
1 teentje knoflook
1 sjalotje
verse tijm
2 courgettes
4 eieren
1 deciliter kookroom
100 gram gemalen boerenkaas
versgemalen peper
zout

Laat de plakjes deeg ontdooien, vet een ronde springvorm van 24 centimeter doorsnede in met gesmolten boter. En bekleed de bakvorm met het deeg, prik er met een vork gatjes in.
Verwarm eem oven voor op 180 graden celcius.
Bak de spekreepjes krokant uit, voeg eventueel een eetlepel water toe.
Rasp de knoflook boven de spekjes, snijd het sjalotje fijn en laat ook dit even meebakken. Voeg ten slotte een halve theelepel verse tijm toe.
Maak de courgettes schoon, laat de schil eraan zitten. En snijd of schaaf ze in dunne plakjes. Verdeel de helft over de deegbodem.
Klop de eieren los met de room en kaas, maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en wat zout. Schenk de helft van dit mengsel op de courgetteplakjes.
Leg hier de rest van de courgetteplakjes op en schenk hier dan de rest van het eimengsel over.
Bak de courgettequiche in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstijd: circa 1 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten