donderdag 6 september 2012

Gegratineerde penne met zalm 6 september 2012 (4 personen)

Gegratineerde penne met zalm

2 blikken (rode) zalm van circa 200 - 300 gram
penne rigate
300 gram broccoli, in kleine roosjes
3 bosuitjes
4 tomaten
200 gram hüttenkäse
2 - 3 eetlepels verse basilicum
75 gram geraspte kaas


Verwarm oven voor op 200 graden Celsius. Kook penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10 - 12 minuten beetgaar. Snij bosuitjes in dunne ringetjes en tomaten in stukjes. Giet zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Verdeel zalm in stukjes. Giet pasta met broccoli af en meng de zalm, ui, tomaat, hüttenkäse en basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Doe mengsel over in lage ovenschaal en strooi kaas erover. Bak in 15 minuten door en door warm en laat de kaas smelten. lekker met salade van lamsoren of zeekraal.

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten