vrijdag 7 september 2012

Geurige zeewolf met gembersalsa (4 personen)


Ingrediënten
4 stukken zeewolffilet (à 150 gram)
200 gram zeekraal
sap van een halve citroen
1 eetlepel zwarte peperkorrels
3 eetlepels bloem
2 eetlepels Chinese vijfkruidenpoeder
zout
4 eetlepels olie
voor de salsa:
4 tomaten (ontveld en zonder zaadjes)
5 bolletjes gember (in dunne plakjes)
1 eetlepel gembersiroop (uit potje gember)
2 eetlepels korianderblaadjes
zout en peper (versgemalen)


Bereiding
Doe de zeekraal in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de zeekraal uitlekken en afkoelen tot lauw. Wrijf de stukken vis in met 1 eetlepel citroensap en laat ze even liggen. Maak de salsa: snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze in een kom met de gember, gembersiroop, de rest van het citroensap en korianderblaadjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit 10 minuten intrekken. Plet in een vijzel of in een diep bord de peperkorrels met de bolle kant van een lepel tot grove stukjes. Meng de bloem en vijfkruidenpoeder erdoor. Wrijf de visfilets in met zout en wentel ze door het bloemmengsel. Druk dit goed aan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeewolffilets in ongeveer 10 minuten mooi bruin en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verdeel de zeekraal over vier warme borden en leg de zeewolffilets erop. Schep de salsa ernaast.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten