zondag 2 september 2012

Groene Salade met warme Zwitserse kaascroutons (4 personen)


1 eetlepel mosterd
2 eetlepels wittewijnazijn
4 eetlepels zonnebloemolie of milde olijfolie
1 theelepel honing
zout
versgemalen peperkorrel
2 kropjes kleintje sla
1 stronkje witlof
1 elstar appel, gewassen en in plakjes
6 sneetjes witbrood, zonder korsten
100 gram geraspte Gruyère (kan worden vervangen door geraspte jong belegen kaas)

bakplaat bekleed met bakpapier

Klop van de mosterd, azijn, olie en honing een egale dressing en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill. Haal de blaadjes sla en witlof los. Was en droog ze en schud ze met de appelplakjes door elkaar. Leg de boterhammen op de bakplaat en bestrooi ze met kaas. Maal er nog wat peper over en zer de bakplaat vlak onder de grill. Schep ondertussen de dressing door de salade en verdeel de sla over vier borden. Neem de bakplaat uit de oven zodra de kaas gesmolten is. Snijd de boterham in punten. Serveer direct.

Bereidingstijd: circa 15 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten