donderdag 6 september 2012

kipgerecht (4 personen)


- 3 stuks kipfilet ? 500gram
- 2 a 3 eetl. olie of boter
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 afgestreken dessertl. ketoembarpoeder (= koreander)
- ? afgestreken dessertl. laospoeder
- 1(niet te vol) theel. kentjoerpoeder (= wortelstokje)
- 1 afgestreken theel. trassi (= garnalenpasta)
- 1 strengel sereh of ? theel. serehpoeder (= citroengras)
- 4 geraspte kemirinoten (= wrang zoetig nootje)
- 1 a 2 dessertl. assemwater (= tamarinde)
- 2 djeroek poeroet blaadjes (= klein wrang citrusvrucht) of een paar druppels citroen
- ? kippebouillontablet en evt nog wat extra zout
- 1 a 2 theel. suiker
- ? theel. peper
- 1 cm santen (= ? 25 gram) + scheutje melk
- 1 kopje water

Verwarm de oven voor op 180?C


1. Snijd de kipfilet in blokjes van 2cm en bak de kip in een beetje olie of boter iets krokant.
2. Haal de kip uit de pan en fruit in dezelfde olie de in ringen gesneden ui en geperste knoflook aan.
3. Zet de kookpit op de laagste stand en voeg alles behalve de assemwater, melk en santen toe.
4. Fruit alles nog even door.
5. Voeg nu de vochtige bestanddelen en Santen toe.
6. Voeg de kip toe en roer alles goed door elkaar zodat de kip goed door de saus wordt bedekt.
7. Schep alles over in een vuurvaste ovenschaal en zet deze voor ongeveer 45 min. in de oven tot alles gaar is.

Bereidingstijd: 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten