dinsdag 4 september 2012

Krokante pangasius met Thaise groenten (4 personen)


2 eetlepels wok- of zonnebloemolie
300 gram wortel of 2 winterwortels, geschrapt, in smalle repen
1 courgette, in smalle repen
300 gram rettich geschrapt, in smalle repen
1 eetlepel curry pasta
2 eetlepels citroensap
100 milliliter kokosmelk (pakje of blikje)
zout en vers gemalen peperkorrel
4 pangasiusfilets
frituurolie
150 gram bloem, gezeefd
1 eidooier
500 milliliter bier
2 eiwitten
2 eetlepels bladselderij


Verhit de wok- of zonnebloemolie in een wok. Roerbak hierin de groenten met de currypasta 5 minuten. Voeg citroensap, kokosmelk en zout en peper toe en warm goed door. Houd de groentewok warm. Halveer de pangiusfilets in de lengte. Verhit de frituurolie tot 180 graden celcius. Maak een beslag van bloem, eidooier, bier en zout. Laat dit even rusten. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel ze voorzichtig door het beslag. Bestrooi de visfilets met zout en peper en haal ze door het beslag. Frituur de pangasius goudbruin in de hete frituurolie. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Verdeel de groenten over 4 warme borden en leg de visfilets erop. Bestrooi het gerecht met de bladselderij.

Tips
In plaats van pangasius is tilapia ook heel geschikt.
Vervang currypasta eens door een ½ eetlepel kerriepoeder.
Vervang rettich door koolrabi.
Neem frituurolie die verhitting tot 180 graden celcius verdraagt.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten