maandag 3 september 2012

Pannetje chorizo met ei (2 personen)


300 gram kleine nieuwe aardappels
zout
versgemalen peper
50 gram dunne plakjes chorizo
1 ui
2 rode paprika's
1 teentje knoflook
2 eieren
2 takjes verse peterselie
tabascosaus

Borstel de aardappels schoon, snijd ze in stukken en kook ze in water met een beetje zout in 15 minuten gaar. Halveer intussen de plakjes chorizo en bak ze in een pan zonder boter of olie gedurende 2 minuten, tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
Pel de ui, snipper hem fijn, was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stukjes. Doe de ui en paprika in de pan en fruit ze 8 minutenlang op een matig vuur, tot ze zacht en een beetje aangebraden zijn. Hak de knoflook fijn. Giet de aardappels af, doe ze met de knoflook in de pan en bak het geheel nog 5 minuten.
Breng intussen water met een beetje azijn in een pan aan de kook. Breek één ei in een kopje en vervolgens het andere ei in een afzonderlijk kopje. Roer door het kokende water tot er in het midden een draaikolk ontstaat en laat de eieren na elkaarin de draaikolk glijden. Pocheer 5 minuten.
Doe de chorizo weer bij de aardappels in de pan en verwarm het mengsel 2 minuten. Was de takjes peterdselie, schud ze droog, snijd ze fijn en doe de stukjes in de pan. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Serveer het gerecht met de gepocheerde eieren erop en, indien gewenst, met een scheutje tabascosaus.

Bereidingstijd: circa 55 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten