dinsdag 4 september 2012

Pasta met bacon-groentesaus (4 personen)

4 eetlepels olijfolie
150 gram vers broodkruim
50 gram Parmaanse kaas, fijn geraspt
2 eetlepels basilicuumblaadjes, fijngehakt
400 gram spaghetti
1rode ui, gesnipperd
1 rode Spaanse peper, zonder zaad, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 courgette, in halve plakjes
1 kleine aubergine, in dobbelsteentjes
8 plakjes gerookte bacon, in stukjes
1 blik tomaten van 400 gram
12 kleine champignons, gehalveerd
basilicumblaadjes
zoutvlokken
zwarte peper

Verhit voor de saus 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op matig vuur en voeg de ui, Spaanse peper en knoflook toe. Bak 5 minuten zacht, totde ui zacht is maar niet verkleurd. Voeg courgette, aubergine en bacon toe, proef en breng op smaak met zout en peper (niet te zuinig)! Breng een grote pan water met zout aan de kook, voeg een 1/2 eetlepel olie toe. Verhit intussen op hoog vuur 1 eetlepel olie in de koekenpan.
Rooster al roerend het broodkruim goudbruin. Neem de pan van het vuur en meng de Parmezaanse kaas en het basilicum erdoor. Zet apart. Kook de spaghetti beetgaar. Giet af, besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en meng goed. Serveer in voorverwarmde kommetjes en schep de saus eroverheen. Bestrooi met het geroosterde broodkruin en wat gehakte basilicum.

Bereidingstijd: 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten