donderdag 6 september 2012

Snel en erg lekker kipgerecht (4 personen)

4 kipfilets
150 gram ontbijtspek
500 gram champignons
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 theelepels italiaanse kruiden (basilicum/oregano)
4 deciliter (= 400 ml)kippenbouillon
125 ml creme fraiche
(olijf)olie 
zout 
peper 
allesbinder


Kipfilets in blokjes snijden. Spek in blokjes snijden. Champignons halveren. Ui snipperen. Knoflook fijnsnijden. Kip met zout en peper kruiden en in de olijfolie bruin bakken. Kip uit de pan halen en spekjes in het braadvet uitbakken. Ui, knoflook en champignons toevoegen en even meebakken. De kruiden, bouillon, creme fraiche en kipfilet toevoegen en circa 25 minuten zacht stoven. Eventueel wat dikker maken met allesbinder.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten