dinsdag 4 september 2012

Tonijn met zoete citroensaus (2 personen)


15 gram sukade
5 groene olijven, zonder pit
1 tomaat
2 verse takjes platte peterselie
sap van een geperste citroen
zout
peper
2 tonijnsteaks (a 125 gram)
1 klein teentje knoflook
70 gram instant-couscous
50 gram rucola
2theelepels olijfolie

Snijd de sukade fijn, laat de olijven uitlekken en verdeel ze in vieren, was de tomaat en snijd deze in blokjes, was de peterselie, schud deze droog en hak fijn. Pers de citroen, meng 1 theelepel sap met de sukade, olijven, tomaat en peterselie dit is uw saus. Breng op smaak met peper en zout en zet weg.
Verhit een grillpan met anti-aanbaklaag, bak de tonijnsteaks aan beide zijden naar smaak 3-5 minuten. Leg de steaks op een voorverwarmd bord, kruid ze met zout en peper en laat ze 2 minuten rusten.
Pers intussen de knoflookteen en maak de couscous volgens de verpakking klaar, maar zonder boter of olie; voeg in plaats daarvan een beetje knoflook en naar smaak een flinke theelepel citroensap toe. Was de rucola, schud deze droog en verdeel hem over twee borden. Voeg de vis en couscous eraan toe, bedruppel met de saus en olijfolie en serveer.

Bereidingstijd: circa 30 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten