maandag 3 september 2012

Tonijnmoot in een korianderjasje met miso (4 personen)


1 eetlepel korianderzaadjes, gestampt
1 theelepel zoutvlokken, gekneusd
1 tonijnmoot van circa 240 gram
1 eetlepel olijfolie
2 zakjes misosoeppasta van 15 gram
4 deciliter kokend water
150 gram verse mie
1 theelepel verse gember, fijngehakt
1 spaanse peper, zonder zaad en diagonaal fijngesneden
2 lente-uitjes, diagonaal fijngesneden
15 gram paarse basilicum, fijngehakt
15 gram korianderblaadjes
sesamolie om te besprenkelen
1 limoen, in partjes

Meng op een bord de koriander met het zout. Leg de tonijn er bovenop en druk deze voorzichtig in het zoutmensel. Draai om en doe hetzelfde. Verhit de olie op matig vuur in een koekepan en bak de tonijn in ongeveer 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
Neem de pan van het vuur en laat de tonijn5-10 minuten in de pan rusten. Doe intussen de miso in een pan en voeg 4 deciliter kokend water toe. Meng goed. Zet de pan op een matig vuur en breng de miso zachtjes aan de kook. Doe de mie erbij en zet het vuur laag. Voeg de gember, Spaanse peper, lente-uitjes en basilicum toe.
Schep de miemet een beetje soep in een grote ondiepe kom. Snij de tonijn in plakken en verdeel over de mie.Schep er weer soep bij, bestrooi met de koriaanderblaadjes en besprenkel met de sesamolie. Serveer direct, garneer met wat partjes uitgeknepen limoen.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten