donderdag 6 september 2012

Tortilla de patatas


1½ kilogram vastkokende aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 bouillonblokje
olijfolie of zonnebloemolie
6 eieren
versgemalen peper
zout

Schil de aardappelen, schaaf er dunne plakjes van met rasp. Spoel ze niet af!
Maak de uien en knoflook schoon, snijd de uien in ringen en hak de knoflook heel fijn.
Verkruimel het bouillonblokje.
Verhit 8 eetlepels olie in een koekepan, en bak de aardappelplakjes samen met de uien en knoflook op een matig vuur gedurende 10 minuten. Ze mogen niet bruin worden. Giet dan de olie er af.
Doe de langzaam gegaarde aardappelplakjes in een kom, breek de eieren erboven en schep het direct goed door. Zodat de eieren niet direct gaan stollen.
Schep het verkruimelde bouillonblokje erdoor, maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en eventueel nog wat zout.
Verhit 4 eetlepels olie in de koekenpan, schenk het aardappel/eimengsel erin als de olie goed heet is. Laat de aardappelkoek op een matig vuur stollen en goudbruin kleuren in ongeveer 8-10 minuten.
Draai de tortilla de patatas om op een deksel of een bord boven het aanrecht (let wel op het vet!), laat de aardappelkoek vervolgens terug glijden in de pan. Bak de onderkant in nog 4 minuten ook bruin.
Serveer de aardappelkoek met een groene salade of als tapas. Ook lekker om er eventueel een blikje tonijn of plakjes chorizo door te scheppen.

Bereidingstijd: circa 60 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten