donderdag 6 september 2012

Tuinboontjessoep met krokante Spaanse ham (4 personen)


1 kilogram verse tuinboontjes of 300 gram diepvries
2 sjalotjes
30 gram boter
1 deciliter droge witte wijn
4 deciliter groentefond of bouillon van een blokje
versgemalen peper
zout
200 gram Spaanse ham
1 deciliter slagroom
verse munt

Dop de tuinboontjes, maak de sjalotjes schoon en snijd ze heel fijn.
Verwarm de boter in een soeppan en fruit hier de sjalotjes in, laat ze niet bruin worden. Voeg de tuinboontjes toe samen met de droge witte wijn en de fond, breng het geheel langzaam tegen de kook aan. Laat het geheel 10 minuten op een matig vuur koken. Schep 2 eetlepels boontjes uit de pan en houd ze apart.
Pureer de soep met de staafmixer of in een blender, maak de soep verder op smaak af met wat versgemalen peper.
Bak intussen de plakjes Spaanse ham uit in een droge koekepan en laat deze eventueel uitlekken op keukenpapier. Zo ontstaan krokante 'hamchips'.
Klop de slagroom lobbig, voeg wat versgemalen peper en 1 eetlepel fijngehakte munt toe. Roer tenslotte de achtergehouden tuinboontjes door de warme soep.
Serveer de soep met in iedere kom een schepje van de muntroom en een Spaanse hamchip.

Bereidingstijd: circa 50 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten