maandag 3 september 2012

Zomerpasta met ricotta (2 personen)


150 gram penne
zout
peper
50 gram sperziebonen
100 gram miniworteltjes
100 gram groene asperges
50 gram sugar snaps
100 gram ricotta-kaas
4 eetlepels magere melk
1 onbespoten citroenrasp3 sprieten verse bieslook
2 takjes verse basilicum
1 handje rucola

Kook de penne volgens de verpakking gaar met een beetje zout.
Was de boontjes, maak ze panklaar en kook ze in 1 minuut gaar. Schil de worteltjes, halveer ze, doe ze in de pan en kook ze in 1 minuut beetgaar. Was de asperges, snijd ze in stukjes van 3 centimeter, doe de stukjes in de pan en laat ze nog 1 minuut koken. Was de sugar snaps, halveer ze, doe ze in de pan en kook ze in 1 minuut gaar, giet ze af en zet ze opzij.
Giet de penne af, voeg de ricotta en melk eraan toe en breng de pasta op smaak met flink wat peper en zout. Was de citroen, rasp van één helft de schil af en snijd de andere helft in vier partjes. Was de bieslook, schud deze droog, snijd de sprieten fijn en voeg ze met de geraspte schil aan de penne toe. Voeg vervolgens de pasta aan de groente toe. Was de basilicum, schud hem droog en pluk de blaadjes ervan klein. Was de ruccola, schud hem droog en voeg hem met de basilicum aan de penne toe. Meng alles goed door elkaar, verdeel het gerecht over twee borden, garneer elk bord met een partje citroen en serveer.

Bereidingstijd: circa 35 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten