woensdag 29 februari 2012

29 februari 2012

29 februari 2012

De tweede maand op een nieuwe locatie voorbij. We hebben ideeën en plannen. We zullen deze ook steeds bekijken en soms ook weggooien. We plaatsen ook steeds nieuwe foto's bij Picture of the day dat de tweede maand in gaat. Helaas gebruiken we nog steeds foto's uit het archief van de oude locatie. Natuurlijk wel steeds aangevuld met recente foto's, steeds iets anders, maar zonder nieuws waarde.

De foto's van Picture of de day zijn altijd gemaakt door ons zelf. De foto's zijn gemaakt tijdens uitstapjes, werkbezoeken, vakanties of gewoon tijdens een moment. De foto's maken geen onderdeel uit van een serie. De foto's van Picture of the day zijn er om het zijn van de foto.

We gaan in de toekomst ook steeds meer berichten komen met een mening en een opinie geschreven door ons zelf. Tevens willen we in de toekomst ook reviews schrijven over bezoeken aan attractieparken en museums. Deze zullen altijd onze mening vertegenwoordigen. Teven zullen we proberen om onze beoordelingen van forums weer op gang te trekken.

We zijn wel een klein projectje begonnen met gedichten. Dit zal voorlopig bestaan uit 15 gedichten. Daarna zullen we door gaan er mee. Tenzij er negatieve berichten komen. Wanneer deze komen na het door gaan zullen we op dat moment ook stoppen.

We gaan natuurlijk ook verder met de wat vaste onderdelen zijn gaan worden. De actrice's, presentatrice's en sportsters die uit het beeld zijn geraakt bij het grote publiek zullen we hier verder uit breiden.

De lijst met Actrice's, presentatrice's en sportsters die niet meer bij iedereen in beeld zijn:

Kristie Boogert 28 januari 2012
Kristina Bozilovic 23 februari 2012
Ellen Brusse  8 februari 2012
Inge Diepman 12 februari 2012
Nova van Dijk 6 februari 2012
Mijntje Donners 4 februari 2012
Doesjka Dubbelt 15 januari 2012
Yvonne van Gennip 21 februari 2012
Ingrid Haringa 10 februari 2012
Tamara Hoekwater 11 februari 2012
Tonny de Jong 22 januari 2012
Marjon Keller 9 februari 2012
Maria Kooistra 10 januari 2012
Denise Koopal 19 februari 2012
Hilde Kuiper 23 januari 2012
Liesbeth Mau Asam 14 februari 2012
Gaby van Nimwegen 8 januari 2012
Monique Rosier 16 februari 2012
Marceline Schopman 6 januari 2012
Diana Sno 31 januari 2012
Amanda Spoel 13 januari 2012
Annemieke Verdoorn 27 januari 2012
Ellemieke Vermolen 26 januari 2012
Renee Vervoorn 1 februari 2012
Fabienne de Vries 20 januari 2012
Femke Wolthuis 16 januari 2012


Alfabetisch met de datum er achter van publicatie. Deze is nu bijgewerkt tot eind van de maand februari. Voor deze lijst zijn we opzoek naar informatie over de volgende dames.
Sabine Wendel
Marieke Mouritz
Eveline van de Stolpe

We hebben nog redelijk veel dames waar we over kunnen publiceren. Alleen vinden we van de hier boven genoemde dames geen of weinig informatie. We hopen dat u als lezer ons helpt. We zullen in de toekomst vaker een lijst plaatsen van Dames waar we geen of weinig informatie van hebben.

Vanaf maart zullen we starten met Locals. U zult de funny aankondigingen door bewerkte caps al gezien hebben of de komende dagen te zien krijgen. Locals zijn presentratrice's en verslaggeefsters van lokale en regionale omroepen in Nederland. Deze zullen twee tot drie keer per maand verschijnen.

U zult gemerkt hebben dat na Cornelia Wehmeyer een tweede Duitse presentatrice op www.newscollector1.blogspot.com is verschenen. Met Sandra Quellmann zijn we zachtjes gestart met actieve presentatrice's op de Duitse televisie. Het plan is voorlopig om met twaalf presentatrice's te starten dit jaar. Wat betekent dat iedere maand een nieuwe Duitse presentatrice hier op www.newscollector1.blogspot.com zal verschijnen.

Wat in 2013 met deze serie gaat gebeuren is onbekend we willen eerst 2012 volmaken. Daar zijn we mee bezig we hebben een lijstje wat eigenlijk nog geregeld en gewijzigd moet worden. De serie zal steeds bestaan uit drie berichten. Het eerste een biografisch beschrijving van de Duitse presentatrice. Deze aangevuld met caps en enkele foto's.
De tweede en derde bericht zullen gevuld worden met foto's en niet met caps. We zoeken natuurlijk naar goede foto's en dat is het probleem van veel Duitse presentatrice's zijn die niet of slecht te vinden op het world wide web. Dat zorgt ook voor de wisseling van de lijst.

De eerste reacties zijn ook verschenen. Helaas door de drukte geen tijd gehad om te reageren op deze reacties. Indien wij een reacties noodzakelijk achten. We zullen ons mengen in de discussie als het nodig is en ingrijpen waar nodig.

Wel is besloten spam berichten te verwijderen. Beledigende berichten zullen we zoveel mogelijk de tekst verwijderen en de bericht poster laten we staan. Helaas kunnen we hier niet de spammers en beledigers verwijderen. Althans hebben we nog niet ontdekt hoe we dat moeten doen.

Deze maand ook de mijlpaal van de eerste duizend bezoekers bereikt. Dit zonder dat er al echt reclame is gemaakt. We zijn op de goede weg. Wanneer de berekening klopt hebben we eind maart toch tweeduizend bezoekers.

Gedicht 29 februari 2012

Strand
Ik kan ons al zien lopen
samen hand in hand
langs de hoge golven
op het verlaten strand
de warmte van de zon
glinstert op de zee
de wind waait onze woorden weg
met de golven mee
een eindeloze vlakte
van zand, zon en water
ook de meeuwen in de lucht
denken niet aan later

schrijfster: Anouk Jansen

Locals 29 februari 2012

Locals dames die werken bij lokale of regionale omroepen als presentatrice of verslaggeefster..”

Picture of the day 29 februari 2012

Weblog bereikbaarheid 29 februari 2012

Weblogs bereikbaar?

Helaas voor de webloggers, maar ik heb besloten hun blogs niet meer te lezen. Wat de reden is weet ik niet, maar de weblogs zijn vaak niet te lezen door servers die niet reageren. Daarbij is het bij de oude weblogs zo dat de oude beelden niet te zien zijn.

Natuurlijk zijn er ook die verhuisd zijn naar een andere locatie door het slechte bereik en verdwijnen van gegevens. Het zou goed zijn dat weblog beheer het plaatsen van nieuwe blogs blokkeert en eerst de oude weblogs goed en compleet herplaatst.

Tevens valt het mijn op dat er veel weblogs de zelfde achtergrond en indeling hebben gekregen. Mijn vraag waarom? Is het echt nodig of is het een bezuiniging. Natuurlijk is het geen handig idee dat weblogs onder Sanoma Media Netherlans groep valt. Hierdoor zullen de goede bloggers ook verdwijnen bij weblog.

dinsdag 28 februari 2012

Camaraman in actie (funny) 28 februari 2012

Locals 28 februari 2012

Locals dames die werken bij lokale of regionale omroepen als presentatrice of verslaggeefster..”

Picture of the day 28 februari 2012

28 februari 2012

Een aantal korte leuke teksten en grappen. 


*geen spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan alleen van de dingen die je niet hebt gedaan.


*Ik zeg niet dat je kind lelijk is, ik zeg alleen dat hij niet bang hoeft te zijn voor pedofielen...


*Drie mannen lopen in een spookhuis. Dan horen ze iets: 'Als ik je heb, eet ik je op! Als ik je heb, eet ik je op! Twee mannen worden bang en rennen weg. De derde blijft. Hij doet zijn zaklamp aan, en ziet een kabouter met een vinger in zijn neus.


*mama, ik ben nu 14, mag ik nu een BH? moeder; nee jantje!


*Een beste vriend, die aanvoeld als een broer of beste vriendin die aanvuld als zus.


*meester: er zijn 50 mensen, je trekt er 40 van af, wat heb je dan? Jantje: Een lamme arm!


*Een smartphone heeft voor elkaar gekregen waar generaties vrouwen niet in zijn geslaagd: Mannen gaan eindelijk zittend plassen!


*Wat hebben vloeken en seks met je zusje gemeen? Het is niet handig om het voor de neus van je ouders te doen!


*Wist je dat vrouwen na het eten van een stukje kaas meer zin in seks krijgen?


*Tien jaar lang huilde ik mezelf elke avond in slaap. Totdat ik erachter kwam dat mijn bitch mijn kussen had gevuld met uien...



maandag 27 februari 2012

Picture of the day 27 februari 2012

Gedicht 27 februari 2012

Lesdag
Buiten schijnt de zon
en speelt de wind
onschuldig met het groen
ik zit hier dag na dag
in een lokaal
grijs en kil
niets te doen
zet het raam maar open
en laat het zonlicht binnen lopen
of vlieg ik weg
op een wolk van veren
over de daken
over de bossen
vlieg ik
niemand die me ziet
want in werkelijkheid
ben ik daar niet
ik schrik wakker
de leraar roept mijn naam
ik was net lekker aan het dromen
en nu kijkt de hele klas mij aan.

schrijfster Mireilla

zondag 26 februari 2012

Locals 26 februari 2912

Locals

Vanaf de maand maart zullen er ook berichten verschijnen onder de titel en tag locals. Dit zijn dames die werken als presentatrice of verslaggeefster bij lokale of regionale omroepen. Dit kunnen dames zijn die daarvoor actief waren bij de grote landelijke omroepen.

Het streven is om drie blogs per maand te publiceren met de titel locals. Heeft u tips laat u reactie hier achter. We kunnen altijd namen gebruiken. We hebben al enkele ideeën. Zo u ziet in het lijstje.
De volgende dames krijgen in de toekomst een blog bericht. De volgorde is willekeurig en niet compleet dus vragen heeft geen zin en mogelijk niet als eerste die geplaatst worden.

De dames:
Renate Schutte
Helene Hendriks
Annete Barlo
Carla Honings
Anne-Marie Fokkens
Petra Dorresteijn

Er zullen links geplaatst worden via het hoofdstuk Locals. Daarbij zal bij het maandelijks verhaaltje de complete lijst van dames tot dan geplaatst verschijnen.

U kunt dadelijk ook via de tag van uw lokale omroep verslaggeefsters en presentatrice's terug vinden. In het begin zal dat weinig zijn maar we zullen snel groeien. We proberen in he begin iedere lokale omroep één keer aan de beurt te laten komen. Mist u toch een lokale omroep of weet u een lokale of regionale omroep die u denkt die wij niet kennen meldt het ons.

We zullen proberen informatie over de presentatrice's en verslaggeefsters te vinden. Tevens is het mogelijk dat er een tweede of meer berichten verschijnen van de dame dan zullen er links verschijnen in het eerste bericht. De nieuwe berichten zullen dan ook alleen foto's bevatten met eventuele copyrights.

Locals dames die werken bij lokale of regionale omroepen als presentatrice of verslaggeefster..”

Funny


Picture of the day 26 februari 2012

Spreekwoorden en Gezegde 26 februari 2012

Spreekwoorden en gezegde:

*Koud bier maakt warm bloed.
*Waar de abt herbergier is, mogen de monniken wel bier halen.
*Hij is boven zijn bier.
*Wijn na bier geeft plezier, bier na de wijn geeft venijn.
*Bier en barmhartigheid komen bij elkaar.
*Vechten tegen de bierkaai.

zaterdag 25 februari 2012

Picture of the day 25 februari 2012

Sandra Quellmann 25 februari 2012

copyright (c) www.sandraquellmann.de
copyright (c) www.sandraquellmann.de
copyright (c) www.sandraquellmann.de
copyright (c) www.sandraquellmann.de
copyright (c) www.sandraquellmann.de
copyright (c) www.sandraquellmann.de

25 februari 2012

Funny Afkortingen:

ALDI Alle Lege Dozen Inzamelen
ALITALIA Airplane Lands In Tokyo And Lugage In Atlanta
ACER Aziatische Computers En Rotzooi
BMW Bier Maakt Wijzer
BMW Bijzondere Matige Wagen
BTW Betalen Tegen Wil
C&A Chaos & Arbeiderskleding
C&A Cheap & Awful
DA Drogist Af
DELTA Denk Er Liever Toch Aan
EDAH Elke Dag Armoedige Handel
EO Eerst Opbiechten
GAMMA Graag Alles Maar Meenemen Astublieft!
GSM Geen Snoer Meer
HEINEKEN Hij En Ik Nemen Elke Keer Een Nieuwe
HEINEKEN (omgekeerd) Na Elke Keer Een Nieuwe Is Er Hoofdpijn
HEMA Hier Eet Men Afval
IKEA Idioten Kopen Echt Alles
MONA Met Overlijden Niet Aansprakelen
MVV Maastrichtse Voeten Vegers
NEC Nijmegense Ezels Club
NIKE Na Inlopen Kromme Enkels
NS Nu Sukkelen
O.B. (tampons) Opneembare Bloedzuigers
OCMW Onze Centen Moeten Weg
OPEL Overal Pech En Last
PSV Paarden Sport Vereniging
PSV Patsers Spelen Voetbal
PSV Presteren! Scoren! Verslaan!
SABA Stoort Altijd Blundert Altijd
SEAT Seriematige Ellende Als Toekomstperspectief
SHELL Stinkt Hevig En Loopt langzaam
SKODA Samen Knutselen Onder De Auto
SMART Slimme Meid Adviseert Ruime Tank
SRV Stiekem Rotzooi Verkopen
TAP Take Another Plane
V.W. Vier Wielen
V.W. Vuilnis Wagen
V&D Veel & Duur
V&D Vertiefd & Doortrapt
V&D Vies & Duf
VOLVO Volgens Onze Leraren Volkomen Onveilig
VOLVO Volledig Orthopedisch Looprek Voor Opa
VVV Voetbal Verveelt Vlug
VVV Vrolijk Verliezende Venlonaren
WIBRA Wij Idioten Bieden Rotzooi Aan
WIBRA Wij Idioten Bieden Romantiek Aan
ZASTAVA Zielig Autotechnisch System Tenslotte Als Vuiligheid Aanvaard
ZOMER Zwaar Onweer Met Eindeloze Regen
ZWOLLE Zwollenaren Winnen Overal Lopen Lekker Eerst

Deze lijst word bij iedere verschijning geüpdate met tien afkortingen. We hebben nu 50 afkortingen.

vrijdag 24 februari 2012

Fouten informatie verspreiding door royalty journalisten 24 februari 2012

Afgelopen week me dood geërgerd aan de dames en heren royalty journalisten. Compleet foute medische uitspraken doen. Het leken wel kleuters die de klok hadden horen luiden. Dit kwam ook door de Koninklijke familie en RVD. Ze hadden beter het ziekenhuis de medische bulletins laten verzorgen.

Schedelbasisfractuur, schedel fractuur en dergelijk die er niet zijn volgens het medisch team deze middag bij de persconferentie. Prins gereanimeerd terwijl er begin deze week gezegd is van niet.

Dan nog zeggen dat de informatie verspreid door dokter Tulleken fout is. Deze man heeft niet meer en niet minder gezegd geen schedelbasisfractuur en geen uitstulpingen aan de hersens. Dit werd door de dames en heren journalisten daarvoor anders verteld. Maar bon ze willen niet toegeven dat ze fouten maken de dames en heren royalty journalisten.

Ik heb het niet over de schending van de privacy en medisch geheim. Dat is een ander verhaal, waar ik mij hier ook niet over uitlaat.

Daarbij maken de dames en heren journalisten vandaag collectief de volgende blunder en echt collectief. Ik heb het nog geen journalist goed horen zeggen in Nederland. Er is gisteren een MRT scan gemaakt wat een magnetresonanztomographie (afgekort MRT) is.

Terwijl er ook enkele andere scans gemaakt zijn begin deze week en het vorige weekend. Er zijn scans die activiteit meten en die schade opsporen.

Zout in het eten 24 februari 2012

Zout in het eten.

Het toevoegen van zout aan het eten is vaak niet nodig en ook niet gezond. Een volwassene heeft per dag 6 gram zout nodig, maar gebruikt meer zout. Dit kan lijden tot een slechtere gezondheid.

Terwijl het goed mogelijk is om zonder zout toe te voegen te koken is. Het is ook zeer terecht als u in een frituur, cafetaria, restaurant of bistro bijvoorbeeld om patat-friet zonder zout. Het is voor velen een aanpassing van smaak, maar het draag bij aan de gezondheid.

Natuurlijk zijn er producten waar zout aan toegevoegd moeten worden. Het is dan goed mogelijk om in plaats van keukenzout zeezout te gebruiken. Zout is een conserveringsmiddel en eigenlijk geen voedingsmiddel.

Het is verstandig om er aan te denken dat zout bloeddruk verhogend werk. Daarbij verhoogd het de kans op hart en vaat ziekten.

Natuurlijk is het verstandig om te zorgen dat kinderen geleerd wordt om minder zout te gebruiken. Natuurlijk geld dat het verstandig is om kinderen te leren gezond te eten. Dit natuurlijk zonder toevoeging van zout.

Smulpaapje 24 februari 2012

Smolpaapje.nl op facebook

Hier tevens het nieuwe logo van smulpaapje.nl


Dit goede en mooie initiatief gaat er steeds professioneler eruit zien. Hierdoor zullen erop www.newscollector1.blogspot.com in de toekomst wanneer er iets te melden is berichten verschijnen.

Picture of the day 24 februari 2012

24 februari 2012

Een aantal korte leuke teksten en grappen. 


*Kind: ''Mijn vader is beroemd schilder, miljoenen mensen zien zijn werk!''. ''Schildert hij modern?''.''Nee, verkeersborden''.

*Zeggen "ik ga" ... 30% - omdat ik echt moet gaan 70% - omdat ik geen zin heb om met je te praten

*Ik wil graag ff de ING mobiel bankieren app uitproberen. Wil iemand ff geld overmaken?

*Weet je het verschil tussen lego en tieten? Nee? Mag ik dan met jouw lego spelen?

*waarom klimt een dom blondje vrijdag's door het raam? Het weekend staat voor de deur.

*er zijn bordjes van; zachte berm, weet je waarom er geen bordjes ''harde berm'' zijn? Die krijgen ze daar niet in de grond.

*Dokter tegen patiënt: "Als u nog twee jaar doorgaat met dit ongezonde leven bent u binnen een maand dood."

*er zijn 2 domme blondjes verdronken, ze probeerden hun waterfiets op de standaard te zetten.

*Mijn vrouw was gisteren zo woedend dat ze weigerde voor mij eten te maken. Maar ik wachtte kalm af tot zij kookte van woede.

*Je hebt 3 soorten mensen. Mensen die kunnen tellen, en mensen die niet kunnen tellen.

*Ben ik eindelijk van mijn jeugdpuistjes af, krijg ik rimpels!

*Love is in the air, jammer genoeg kan ik niet vliegen

donderdag 23 februari 2012

Mac Donalds 23 februari 2012

Vandaag even koffie drinken bij Mac Donalds de vestiging op de meubelboulevard in Breda. Ben boven gaan zitten in verband met de drukte in het beneden gedeelte. Lekker rustig dacht ik. Inderdaad dacht ik rustig te zitten, maar nee de "achtergrondmuziek" stond zo hard dat je niet eens rustig kon praten.

Het had weg van een discotheek in plaats van een restaurant. Dus rustig koffie drinken was gelijk over. Bijna geen tafels bezet in het boven gedeelte, maar moeilijk om een schone tafel en zitplaats te vinden. Op veel tafels kringen van emmers en vlekken van water of schoonmaakmiddel.

Tevens friet en andere etensresten op de grond. Dat voor een organisatie met de volgende tekst op hun internetsite als basisfilosofie:
Het uitgangspunt voor elk McDonald's restaurant is hygiënische keuken, een schoon restaurant en een opgeruimde omgeving. Met andere woorden: Kraakhelderheid tot in de details.


Vandaag dus gezien dat dat niet klopt. Althans voor McDonald meubelboulevard Breda. Zijn daar dus ook niet gaan eten. Het middagje meubelboulevard is er wel deels door verpest.

1000 bezoekers gehad 23 februari 2012

We zijn net de de 1000 bezoekers gepasseerd dit zonder grote bekendmakingen. Was ook nog niet de bedoeling. Eerst bouwen en dan bekendheid geven aan deze blog, maar met deze 1000 bezoekers zijn we blij. Nu hopen dat er nog een aantal oude berichtmakers en plaatsers terug in actie komen.

Natuurlijk enkele waren op de oude locatie al aan het afbouwen. Deze hadden ook achter de schermen aangegeven dat ze zouden stoppen. Nu met twee de boel aan het opstarten, vanaf april gaan we meer bekendheid geven aan deze blog door hier en daar een link te plaatsen.

Natuurlijk mogen lezers altijd een link naar hier plaatsen dat is niet verboden. Wel het kopiëren van de teksten en het deeplinken van foto's. Dit zal ook bestreden worden en aangepakt worden. Daarbij melden dat de foto's waar geen watermerk in staat van Newscollector1 gevonden zijn via google.

Picture of the day 23 februari 2012

Kristina Bozilovic 23 februari 2012

Kristina Bozilovic

In Arnhem is Kristina Bozilovic geboren uit Bosnische ouders op 30 april 1978. Ze groeide op in Huissen. Vanaf 2001 is ze actief in de media. Als VJ Kris begon ze haar carrière bij TMF en MTV.


In 2003 stapte Kristina Bozilovic over naar de Holland Media Groep nu RTL Nederland. Hier presenteerde ze programma's voor de Staatsloterij. In september 2006 was ze te zien in het ochtendprogramma "Lijn 4" en was ze presentatrice van "4 in het land".

In 2007 doet Kristina mee aan het SBS-programma Sterren dansen op het ijs, waarin ze in de eerste show al wordt weggestemd. Vanaf 2008 is ze werkzaam bij het magazine Talkies.
Helaas zijn de originelen bronnen van de foto's niet meet te achterhalen. Dit door dat ze overal op internet staan zonder enige vermelding. 

Gedicht 23 februari 2012

Engel


Ik hoorde jouw stem
en zie
er was licht
ik proefde je lippen
voelde je gezicht
je liet me in je hart
in een tuin met de prachtigste bloemen
mijn vingers glijden door je haar
gedachten vliegen weg
en even ben ik daar
het paradijs
ik ril, naakt
kippevel over mijn lichaam
en zie,
jij bent daar
om je armen om me heen te slaan
ik verdronk in een zee
een zee van angst
en zie
jij redde me.....

schrijfster Mireille 

woensdag 22 februari 2012

Lynx in Nederland of niet 22.02.2012

Lynx in Nederland of niet

Eerst even deze twee linken melden natuurnieuwtje 1 en natuurnieuwtje 2.

Ik lees net dat er personen zijn die het Savelsbos in Limburg vol willen hangen met camaravallen. Deze personen zouden eerst goed moeten nadenken over wat ze roepen. Zeker als er experts wel degelijk melden dat er lynxen zijn in Limburg. Het is daarom ook geen goed idee om waar dan ook camaravallen te gebruiken om foto's van dieren te bekomen.

Het gebruik van camaravallen vindt ik alleen toe te juichen. Wanneer deze gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek en niet voor de publiciteit. Ik vind het zeker niet goed dat iedere hobbist blij gemaakt moet worden met zo'n foto.

Ik bezit ook van foto's van lynxen in het wild. Deze zal ik ook niet publiceren in enige publieksmedium of aan mensen tonen die buiten mijn familie en vriendenkring valt. Ik vind dat massa hysterie om een zeldzaam dier dat te zien is moet worden voorkomen.

Om deze reden heb ik ook problemen met internet forums en internetsites zoals waarnemingen.nl. Op dit soort internet media zal ik ook geen informatie plaatsen. De foto's zullen ook niet hier op de blog komen.

Picture of the day 22 februari 2012

grappig 22 februari 2012

gevonden op internet

Het vissenforum 22 februari 2012

Het vissenforum

Een voorbeeld van een forum dat aantoont dat er ook goede forums zijn met een goede forum leiding. Een forum dat overzichtelijk is. Een forum waar de berichten die niet meer nodig zijn of overbodig zijn verwijderd worden. De berichten worden indien nodig verplaatst naar de plek waar het bericht hoort. Een forum waar de leiding doet wat het moet doen en niet meer dan dat. De leiding deelt ook hun kennis met de leden net zo als andere leden dat doen.

Nieuwe leden worden waar nodig door iedereen geholpen. De indeling van dit aquariumforum is daarbij ook duidelijk. Zelfs voor iemand die geen ervaring heeft met aquariums kan er makkelijk zijn informatie vinden. Ze worden geholpen met tips en tricks. Ze houden weinig geheim.

Vragen worden beantwoord. Advies over aankoop bij winkels, beurzen en internet. Aankondigingen van beurzen zonder te zeggen dat je een bezoek moet brengen. Een forum waar geen slechte dingen te ontdekken zijn.

Hierdoor plaatsen we ook een link naar het vissenforum hier onder.

Nieuw idee boven gehaald 22 februari 2012

Nieuw idee boven gehaald

door smulpaapje.nl ben ik een idee gaan boven halen. Dit idee ligt al een paar jaar min of meer in een lade. Nu toch eens naar het idee gaan kijken of er iets mee aan te vangen is.

Natuurlijk ook al mijn informatie door lezen die ik tot nu toe verzamelt heb. Daarbij ook kijken of ik op een redelijk makkelijk wijze deze informatie op een kwaliteit niveau kan vergroten. Daarbij zal de informatie voor minstens een jaar voldoende moeten zijn.

Indien er een goede basis is om dit plan te starten zal ik het niet na laten. Dit plan zal mogelijk pas in april-mei echt uit zijn startblokken gaan. Wanneer de basis groter is en gelijk startbaar is dan natuurlijk eerder.

dinsdag 21 februari 2012

Gedicht 21 februari 2012

Pussycat
Het luisterrijkste nieuws is zonneklaar
Dat kleine showberichtje in de krant
Dat voor altijd in ons netvlies staat gebrand
Want Pussycat is terug (Ga weg! Echt waar?).

Niks naars kan nu de mens nog overkomen
Al zou de Mississippi overstromen!

schrijver: Axel van der Ende

Picture of the day 21 februari 2012

Yvonne van Gennip 21 februari 2012

Yvonne van Gennip

copyright (c) ANP Kippa
In Haarlem geboren op 1 mei 1964 is Yvonne Maria Thérèse van Gennip. Ze is vooral bekend van haar drie gouden medailles in Calgary (Canada) tijdens de Olympische spelen 1988.

Haar schaatsteams waar ze actief was als schaatsster:


1990-1992 Kernploeg dames
1987-1988 Kernploeg dames allround/sprint
1985-1987 Kernploeg Dames
1981-1985 Kernploeg dames allround
1980-1981 Kernploeg dames/Jong Oranje

copyright (c) ANP
 Haar persoonlijke records:


500m 41,54 1986-1987
1000m 1.21,21 1988-1989
1500m 2.00,68 1987-1988
3000m 4.11,94 1987-1988
5000m 7.14,13 1987-1988
10000m 15.25,25 1987-1988

Haar beste prestaties:


NK sprint 1984 1e
NK allround 1e 2 keer
NK afstanden 2e 500m 1 keer, 2e 1000m 1 keer, 1e 1500m 3 keer, 1e 3000m 3 keer, 1e 5000m 3 keer
EK Allround 2e 3 keer
WK Allround 1988 Skiën 2e
WK sprint 1982 Alkmaar 4e
World Cup 1986-1987 1e 1500m, 1e 3000m, 1e 5000m
OS 1984 Sarajevo 6e 1000m, 11e 1500m, 5e 3000m
OS 1988 Calgary 1e 1500m, 1e 3000m, 1e 5000m
OS 1992 Albertville val 1500m, 6e 3000m


 
copyright (c) ANP
Eind 2005 verscheen een biografie over Van Gennip met de titel Winterkoninkje. Dit boek is geschreven door haar voormalig jeugdcoach en journalist Huub Snoep. Haar huidig functie is teammanager van team Liga. Yvonne van Gennip is getrouwd geweest.

copyright (c) Team Liga
Buiten haar sportcarrière heeft ze ook enkele televisie programma's gepresenteerd zoals Sport in Holland,   de Postcode Loterij Record Show en telesportief.

maandag 20 februari 2012

Grappige foto's

In mijn archief op een paar oude floppy disks een grote collectie grappige foto's gevonden. Deze zullen de komende tijd hier op www.newscollector1.blogspot.com verschijnen. Deze zijn ooit op het world wide web oftewel internet gevonden.

Ik heb geen idee hoeveel het er zullen zijn. Dit zal de toekomst uitwijzen. Ik heb nu een floppy disk driver extern gemaakt. Door deze ontdekking kom ik er ook achter hoelang ik al een blog had.

Niet alle afbeeldingen zullen hier verschijnen. De kwaliteit is van sommige afbeeldingen slecht. Sommige zijn zelfs beschadigd. Weer niet hoelang ik de floppy disks niet gebruikt heb.

Doordat een deel hersteld moet worden. Is het niet bekend hoelang het duurt om alles hier te plaatsen.

Favicon 20 februari 2012

Dit is de favicon die we voorlopig gaan gebruiken bij www.newscollector.blogspot.nl dit na een test of hij verscheen. Zoals nu blijkt blijf hij staan. Weer iets geleerd nu weet ik wat ik moet doen als ik hem eventueel wijzig.

Trouwens zo ziet de favicon uit:

Lynx in Nederland of niet 20.02.2012

Waarnemingen.nl en vooral de leden van het forum van Waarnemingen.nl zouden meer respect op moeten brengen naar minderjarige. Als je een foto wil is die zo te plaatsen, maar is die van de waarneming. Geen idee zijn foto's van een bekende locatie's geen idee. Je moet de fotograaf op zijn woord geloven net als de waarnemer. 


De foto's die nu op het forum van waarnemingen.nl staan geeft aanleiding om te twijfelen of de locatie's het zelfde zijn als de waarnemer. Er zijn te veel verschillen. 


Ik hoop dat u Newscollector1 niet in de val trap die mogelijk een aantal gebruikers van het forum van waarnemingen.nl stellen. Ik vertrouw er op dat u zich niet laat lijden door personen die foutieve informatie verstrekken.


Deze tekst hier boven komt van een persoon waarvan de echte naam bekent is bij www.newscollector1.blogspot.com Deze persoon heeft deze tekst mijn doen toekomen na overleg via de direct mesage op twitter en e-mail contact. 


Persoonlijk heb ik ook twijfels over de foto's er zijn gelijkenissen, maar ook verschillen. Natuurlijk standpunt, hoek tot object en dergelijk ik weet het. De bewerking doet ook foto's veranderen. Hier de foto waar heel de ophef over is ontstaan deze komt van de site van rtl-editienl die hem van de site waarnemingen.nl heeft.
En hier de links naar de foto's die zouden bewijzen dat de foto's elders gemaakt zijn.
foto nummer 1 en foto nummer 2

Deze zijn beide gemaakt in Tierfreigelände in Nationalparkzentrum Falkenstein bij Ludwigsthal. Op eerste gezicht en een snelle blik lijken de locatie dezelfde, maar een derde en een vierde blik doen twijfelen. Daarbij lijkt de locatie van het origineel een ander dan aangegeven.

Daarbij melden enkele leden-waarnemers op het waarneming.nl forum dat lynxen in het wild niet waarneembaar zijn. Dan denk ik zijn zij zo dom of ben ik zo slim of beter gezegd heb ik zoveel geluk gehad. Enkele jaren geleden in Duitsland in het wild een lynx gezien en gefotografeerd.

Ik had toen al besloten dat ik deze foto nooit zal publiceren of zal delen. Deze diersoort is het best beschermd bij geen of weinig publiciteit. Helaas delen heel weinig mensen mijn mening hier over. Ik zal mijn ook niet laten dwingen deze foto te publiceren of met iemand te delen. Dit uit respect voor de flora en fauna die toch al vernieuwd wordt.

Sowieso heb ik probleem met meldingen van bijzondere dieren die in de vrije natuur gezien worden. Heb met de site waarnemingen.nl en het forum waarnemingen.nl enkele problemen. Ben sowieso erg op mijn privacy gesteld als ik lid wordt van een forum. Dus nooit mijn eigennaam melding op een forum dat voor iedereen mee leesbaar is.

Ik gebruik op dat soort forums een nickname. Tevens heb ik een probleem dat mensen na een melding van een bijzondere soort als een soort kuddedieren naar die locatie trekken. Dit om de rust in dat gebied te verstoren en mogelijk ook de bijzondere soort te zien en te fotograferen.

Ik ben daarom ook geen lid van waarnemingen.nl en zal dat ook nooit worden. Natuurlijk mogen mensen een andere mening en idee er over hebben. Maar laten we ieder in zijn waarden laten.

Nog een link over de lynx:
Algemeen Dagblad


De natuurfoto's in Picture of the day zijn gemaakt van fietspadden, wandelpadden en straten. Ik plaats nooit foto's in Picture of the day gemaakt op plaatsen waar massa publiek niet wenselijk zijn. Dus de foto's zijn door iedereen te maken. Natuurlijk ik maak ook foto's op plaatsen waar massa publiek niet wenselijk is. Ik maak nooit foto's en kom nooit op plaatsen waar geen toestemming voor gegeven is.

Schildpad 20 februari 2012

Brandweerspotters.nl 20 februari 2012

Brandweerspotters.nl

Een internetsite over de brandweer door spotters. Een internetsite met een forum, nieuws (meldingen van P2000) en korpsinformatie. Door reacties op de nieuws meldingen worden voertuignummers aangepast en aangevuld. Daar worden ook filmpjes en foto's aan toegevoegd.

De korps informatie is uitgebreid met foto's van kazerne's met adres gegevens. Foto's van voertuigen met uitgebreid de informatie met kentekens, oproepnummers en indienstneming en uitdienstneming datums van de voertuigen. Zelfs de meldingen van inzetten zijn erbij vermeld.

 Er is iedere week een foto van de week. Door de grote hoeveelheid informatie toch geen overbodige informatie gezien. Dit door vrijwilligers gedraaide internetsite ziet er professioneel uit. De berichten zijn vooral uit brabant.

De link:
www.brandweerspotter.nl

Picture of the day 20 februari 2012

20 februari 2012

Een aantal korte leuke teksten en grappen.

*Mag ik je foto? Ik spaar natuurrampen.

*ik drink rook en scheld niet! GODSAMME mijn peuk viel in mijn bier.

*Zelfmoord, dat is het laatste wat ik zou doen!

*Ik kna 300 woodren pre mniuut tpynen.

*Ik geloof niet in bijgeloof, dat brengt ongeluk.

*Mooie ogen,lekker lijf, lieve krullen. Nu genoeg over mij hoe gaat het met jou?

*Ik hou van de zee, Ik hou van de rotsen, maar als ik jou zie moet ik kotsen.

*Lul niet over je fiets, wij fietsen toch ook niet over je lul !!!

*hoe overleef je een ramp? kan je aan mij vragen heb er al genoeg meegemaakt, wat zijn mensen soms lelijk...

*joop komt thuis, wil zijn vrouw verassen en kleed zich beneden uit, dan komt er een man; je moet snel haar man is bijna thuis!

zondag 19 februari 2012

Smulpaapje.nl 19 februari 2012

Smulpaapje.nl

Dit is een mooi en goed initiatief. Restaurants waar je met kinderen kan eten en er meer is dan friet met kipnuggets, kroket of frikandel. Met een beetje geluk kan je in veel restaurants nog macaroni bolognese bestellen.

Smelpaapje.nl wil een overzicht maken van restaurants waar kinderen de zelfde gerechten kan bestellen als de volwassene, maar dan in kleinere portie's.

Een link naar de site staat ook hier op de blog vermeld onder HET KWALITEITSLINK PARADIJS.

Verder over smulpaapje.nl artikels in De Telegraaf en www.foodrank.eu.

Picture of the day 19 februari 2012

Denise Koopal 19 februari 2012

Denise Koopal

internet found

Denise Koopal wordt geboren op 22 februari 1980 in Utrecht. Na het VWO studeert zij accountmanagement in Utrecht. Maar ze heeft nog geen genoeg van studeren. Binnenkort hoopt ze namelijk af te studeren voor haar tweede studie communicatiewetenschappen.

Wow!
Tussen 1997 en 2001 maakt Denise deel uit van de Nederlandse meidengroep Wow! In deze periode scoort zij diverse Top 40-hits, zoals Keer op Keer, Zomer en Lekker Lang Lekker. Met Wow! heeft Denise vier jaar lang opgetreden door heel Nederland. Ook werkt ze mee aan de soundtrack voor de Nederlandse film Abeltje. Tijdens deze periode is Denise verantwoordelijk voor de gehele externe communicatie; alle radio- en televisie interviews zijn voor haar rekening.

Presenteren
In 2001 presenteert Denise een jaar lang een regionaal muzikaal radioprogramma, de Nieuwegeinse Top 30. Daarnaast spreekt en zingt zij regelmatig diverse reclamespots in voor lokale en regionale radiozenders.
Van juli 2004 tot december 2005 presenteert Denise Puzzeltijd op RTL4. Voor dit programma volgt zij een presentatiecursus bij Simone van den Ende. Daarnaast heeft ze verschillende mediatrainingen gehad.

Bron: rtl

copyright (c) www.denisekoopal.com


copyright (c) www.denisekoopal.com
copyright (c) cap

copyright (c) Cap
copyright (c) cap

zaterdag 18 februari 2012

Kindermenu's 18 februari 2012

Ik begrijp ouders niet die zeuren omdat hun kinderen ongezond eten bij Mac Donalds. Als ouder moet je natuurlijk wel zorgen dat het kind leert eten. Wat bij Mac Donalds ook goed kan zeker met de salades die ze hebben. Je hoeft op die manier niet altijd friet te eten. Ze hebben ook melk, bronwater en appelsap als drinken dus de zoete limonades als cola en sinaas zijn geen plicht.

Het zijn nog altijd de ouders die kinderen leren eten en drinken. Dus maak als ouder eens de keuze voor een kindermenu van melk, salade en worteltjes. U kind krijgt zijn speelgoed eet gezond. Natuurlijk moet u als ouder het goede voorbeeld geven en ook een salade bestellen met melk of bronwater. Let wel goed voorbeeld doet goed volgen.

Dit geld trouwens niet alleen bij Mac Donalds. Je kan bij veel restaurants gezonden menu's bestellen. Het eten van friet iedere dag is niet gezond. Dus durf te vragen in een restaurant om het zelfde menu als het uwe, maar dan op kinderformaat.

Picture of the day 18 februari 2012

Het Vierde Bergboezem Breda 18 februari 2012

Het Vierde Bergboezem Breda

Een deel van mijn foto's die ik hier geplaatst heb bij "Picture of the day" zijn ook gemaakt in het natuur ontwikkelingsgebied en water opslag Vierde Bergboezem Breda. Een mooi gebied om door te lopen of te fietsen. De realisatie van dit gebied is nog niet geheel gerealiseerd. In de toekomst zullen er foto's blijven verschijnen van uit de Vierde Bergboezem.

Natuurlijk zullen er ook foto's van elders gebruikt worden. Een bezoek om foto's te maken bij de Spinolaschans staat al in de planning. Het liesbos, het Mastbos en andere natuur gebieden in Nederland, België en Duitsland zullen ook bezocht worden. Natuurlijk komen er ook andere foto's die geplaatst worden. Niet alleen foto's uit de natuur.

Treinen, monumentale gebouwen, boten, oude tractors en oude auto's. Foto's binnen Picture of the day zullen in principe geen personen worden afgebeeld. Natuurlijk is het mogelijk dat er personen op de achtergrond staan. Deze staan daar ten aller tijd onbedoeld.

Van de Vierde Bergboezem Breda zullen de ontwikkelingen hier dus ook deels te zien zijn. Het zullen zeker geen dagelijkse beelden zijn. Daarbij komen de foto's uit alle jaargetijden. De foto's zullen altijd gemaakt worden door Newscollector1.

Onder de titel "HET KWALITEITSLINK PARADIJS" is ook reeds een link geplaatst naar de internetsite met extra informatie over de Vierde Bergboezem Breda.

Gedicht 18 februari 2012

In Lapland is de eerste sneeuw gevallen


In Lapland is de eerste sneeuw gevallen
Zo maakte ons de nieuwsdienst openbaar
De winter klopt, en in de rendierstallen
Hoort men een querulant gebrul weerschallen

De eerste sneeuw. Daar zijn we mooi mee klaar
Verstomd, het wandellied van duizendtallen
Verstard, de surfplank en de tennisballen
Voorbij, het hele zomerrepertoire

Zo'n nieuwsjuffrouw, die resideert dat maar
Het is gewoon een stukje tekst voor haar
Zijn schoonheid kan ze echter niet verknallen
De zin is pure melodie, nietwaar?

De eerste sneeuw zal komen voor ons allen
Maar ach... waar is de sneeuw van vorig jaar?

Uit de bloemlezing '200 Sonnetten', 1985, Schrijver Drs P.