Kip met mango en pinda saus
500 gram kipfiletblokjes
300 gram rijst
2 mango's, niet te rijp
1 liter pindasaus uit een pot of een zakje
4 eetlepels olie
1 scheutjes citroensap
snufje zout en versgemalen peper
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Breng de pindasaus desgewenst extra op smaak met wat citroensap, sojasaus en sambal.
Roerbak de kipfiletblokjes in de koekepan bruin en gaar.
Schep ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper.
Houd ze afgedekt warm.
Bak de mangoblokjes in het braadvet tot ze beginnen te kleuren.
Bedruppel ze met wat citroensap.
Schep de rijst op de borden.
Verdeel er de kip en de saus over en schep daarop de mangoblokjes.
Bereidingstijd: circa 20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten