zondag 4 maart 2012

Nadja Nooijen 4 maart 2012

Nadja Nooijen is geboren te Deurne 14 juli 1978. Ze is vooral bekend van depopgroep Close II You. Ze doorliep de Bernard Alfrink Mavo, na de MAVO bezocht ze de MBO opleiding MDGO-SPW (Sociaal Pedagogisch Werk). Op 19 november 2008 is ze moeder geworden van Ties. Nadja Nooijen is getrouwd.


copyright (c) G-T-O.nl


Critical Mass
Nadja danste bij de Happy Hardcore-groep "Critical Mass". Tijdens het inzingen van het Hardcore nummer “Dancing together” werd ze gevraagd voor de meidengroep “Close II You”.
Close II You
Nadja zong vanaf 1996 in de meidengroep “Close II You”, een groep die ooit als vijftal startte, samen met de Limburgse zangeres Natascha Scheffers en de uit Brabant afkomstige Sascha Koninkx. Samen kunnen ze bogen op een uiterst enerverende en succesvolle muzikale carrière. Met hun debuutsingle "Nice & Nasty" in het voorjaar van 1997 gaven zij direct hun visitekaartje af. De R&B-getinte opvolger "Baby Don't Go" aan het einde van datzelfde jaar, behaalde binnen de kortste keren een plaats in de nationale Top 5 en werd bekroond met een gouden plaat. De zwoele video bleef wekenlang de meest gevraagde clip bij TMF. "Somebody" (maart '98) bleef net voor de gouden grens steken, maar bleek wel de ideale track om een nog groter publiek voor Close II You te interesseren. Hun debuut-album "Closer", dat eind april 1998 werd uitgegeven kwam direct de Top 10 van alle Nederlandse albumlijsten binnen. Dat resulteerde in optredens tijdens de TMF-Award, Pepsi Pop, 6 x met René Froger in Ahoy' en tournees door Frankrijk, Duitsland, België, Turkije, Griekenland, Spanje en Finland. Zelfs in Japan werd het album uitgebracht.
GTO
Het muzikale pad van Close II You ging echter niet geheel over rozen. Dat kan geconcludeerd worden uit een aantal formatiewisselingen met als klap op de vuurpijl het verbreken van de samenwerking met hun producers. Nadja, Natascha en Sascha maakten in dezelfde samenstelling onder de naam “GTO” (Girls Together Outrageously) een herstart met nieuwe nummers, een nieuwe producer en een nieuw managementteam. Ze bereikten echter niet meer het gewenste niveau en zo kwam er in 2003 ook een einde aan GTO.
copyright (c) G-T-O.nl
Solo
In de beschikbare vrije tijd liep ze modeshows en op zanggebied hoopte ze alsnog solo door te breken. Op 3 september 2007 kwam haar eerst solo-single You Wanted Love uit onder het "2 Vibez label".
Ze zingt samen met Roger Shad / DJ Shad. Ondermeer het nummer Over and Over.
TV Limburg
Nadja werd door een mediabedrijf voorgesteld aan TV Limburg en er bleek een klik. Ze bleek ook over presentatiekwaliteiten te beschikken. Sinds november 2005 is Nadja Nooijen te zien op TV Limburg in het Teleshop programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten