dinsdag 6 maart 2012

Cindy de Koning 6 maart 2012

Cindy de Koning

copyright (c)  www.cindydekoning.nl foto: Martijn de Bie


Op 9 augustus 1975 in Diepenveen is Cindy de Koning geboren. Haar eerste stappen in de nieuws berichtgeving deed ze op op haar achtste levensjaar. Samen met haar broer Goof de Koning begon ze een persbureautje voor de straat. waar later een radiostation aan toegevoegd werd.

De ziekenhuisomroep Eindhoven en lokale omroepen van Eindhoven, Geldrop en Waalre waar haar volgende plekken waar ze was te horen. Dit alles tijdens haar studie aan de school voor journalistiek in Tilburg vooraf gegaan door een jaar HEAO Communicatie.

Met het programma 'Lekker geen wekker' begon Cindy de Koning in 1995 bij omroep Brabant haar carrière bij deze omroep. Veder deed ze verschillende muziekprogramma's, met Henk Krol een theaterprogramma, het culinair programma 'De Heerlijkheid' nieuws en verslaggeving. Het programma 'De Koning te rijk' presenteerde ze 10 jaar.

Cindy de Koning stopte in 2010 haar radiowerk bij omroep Brabant en werd een vast gezicht van Brabant Nieuws op de televisie bij Omroep Brabant. Waar ze ook andere programma's presenteert. Voor de NOS en VARA heeft Cindy de Koning ook nog gewerkt.

Buiten haar radio en televisie werk is Cindy de Koning coach voor presentatie en voice. Ze is verder te horen als voice-over voor bedrijfsfilms en telefooncentrales. Regelmatig is Cindy de Koning ook actief als gespreksleider en dagvoorzitter.

copyright (c) www.cindydekoning foto: Martijn de Bie 
Locals dames die werken bij lokale of regionale omroepen als presentatrice of verslaggeefster..”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten