woensdag 7 maart 2012

Angéla Kramers 7 maart 2012

De in Haarlem geboren Angelina Maria (Angéla) Kramers heeft samen met haar man Richard Griffioen de stichting SAM opgericht. Een stichting vernoemd naar hun zoon Sam. Deze stichting zet zich in om aan kinderen met het Syndroom van Down en kinderen met een autistische stoornis een professionele therapie te bieden, die uitgaat van interactie met dolfijnen.
copyright (c) ANP
Angéla Kramers geboren 17 october 1960 is vooral bekend van de Dolly Dots. Ze groeide op in Haarlem, deed de MAVO en volgde daarna een opleiding tot receptioniste. Hierna danste ze in het ballet van TROS Top 50. Peter van Asten en Richard Dubois vroegen haar en drie collega's voor een nieuwe meidengroep. Deze groep, de Dolly Dots, wordt al gauw één van de meest succesvolle Nederlandse meidengroepen.

Na het uit elkaar van de Dolly Dots trekt ze zich terug uit de publiciteit en wordt yogalerares. Ze keert terug in de publiciteit door de reünie van de Dolly Dots eind 2006. In 2011 verschijnt het boek "Van Regenworm tot Pauw" geschreven door Angéla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten