maandag 5 maart 2012

Het montagelogboek HMS Victory 5 maart 2012

Deel 8:


verdere spanten en fase 3 van de barkas.

Het in elkaar zetten van spanten 20 en 21. Ook hier weer de plakranden wat opruwen, na het in elkaar zetten de spanten vlak laten drogen en nog niet met de kiel verbinden.

Nu de overstaande resten van de spanten van de barkas voorzichtig bijsnijden en de bovenkant in een hoek van 45° afschuren. De spiegel voorzichtig afschuren tot aan de horizontale lijn.

De kiel op maat aanpassen en zo nodig oneffenheden voorzichtig afschuren. De kiel moet precies op de lengteas van de romp worden aangebracht. Na het drogen het overstaande deel aan de achtersteven zó afsnijden dat het uiteinde in één lijn met de spiegel ligt.

De twee schuurstroken worden uit een van de extra latjes gemaakt en daarna op de gegronde en bijgeschuurde romp aangebracht volgens de afmetingen in de bouwhandleiding.

Houd er bij het bijschuren altijd rekening mee dat de planken zeer dun zijn en dat dus heel snel een gat in de romp wordt geschuurd.

Als u wilt, kunt u de romp nu beschilderen – of wachten totdat in het volgende deel (deel 9) de kerven voor de roeidollen zijn afgewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten