zaterdag 4 februari 2012

Mijntjes Donners 4 februari 2012

Mijntje Donners

Geboren 4 februari 1974 te 's Hertogenbosch als Wilhelmina Petronella Ardina Maria Donners. Mijntje Donners speelde haar hele carrière bij hockeyclub 's Hertogenbosch een club die uitkomt en kwam in de hockeyhoofdklasse. Ze was aanvalster, met hockeyclub 's Hertogenbosch won Mijntje Donners tien keer op een rij landskampioen.

Voor het Nderlands elftal kwam Mijntje Donners 234 keer in actie. Ze scoorde 98 keer voor het Nederlands vrouwenhockeyploeg. Haar debuut bij het nationale vrouwenhockeyploeg was op 1 april 1994 tegen Zuid-Korea een oefenduel. Haar laatste interland was tegen Duitsland de met 2-1 verloren finale van de Olympische spelen in Athene.

copyright (c) ANP
 Mijntje Donners stopte haar hockeycarrière in het voorjaar van 2007. De bondspenning van de KNHB kreeg ze uit handen van Andre Bolhuis voorzitter-KNHB bij de Europese kampioenschappen in Dublin op 14 augustus 2005. De bondspenning maakt haar tot erelid van de Nederlandse Hockeybond.

Cabaretier, columnist, hockeywatcher Youp van 't Hek bedacht haar bijnaam Goudmijntje. In 1996, 2000 en 2004 deed ze mee aan de Olympische spelen.

copyright (c) www.mijntjedonners.nl  
Mijntje Donners werkt bij uitzendorganisatie Randstad en is nog steeds woonachtig 's Hertogenbosch. Ze is getrouwd met Roderick Nierman. Mijntje is moeder van zoon Wicke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten