zondag 5 februari 2012

Het montagelogboek HMS Victory 5 februari 2012

deel 2:


In deel 2 wordt de bouw van twee spanten en van het eerste anker beschreven.

Het in elkaar zetten van de spanten verloopt vlot. De plakranden eerst met schuurpapier wat opruwen, maar let erop dat u daarbij de vorm van de spanten niet verandert. Leg de samengevoegde spanten vlak neer om ze te laten drogen. Daarna kunt u proberen of ze goed op de kiel passen, maar plak de onderdelen nog niet aan elkaar.

De scherpe randen van de ankerstok waren op de Victory ietwat afgerond, om de koperen beplating van de romp niet te beschadigen (zie detailtekening).

De ankerstok dient zwart te zijn en de banden van de ankerstok kunnen door zwart geschilderde papierreepjes worden vervangen.

Volgens de bouwhandleiding wordt het ankertouw met een ankersteek vastgemaakt. De bijgaande schets maakt duidelijk hoe deze wordt geknoopt. Met het uiteinde van het touw worden twee losse rondtorns door de ring gemaakt. Draai het vrije uiteinde om het vaste uiteinde, steek het door de beide rondtorns en dan nog eens om het vaste uiteinde en trek de knoop stevig vast. U vindt bijvoorbeeld ook snel aanwijzingen over zeemansknopen in zoekmachines.

Gekopieerd van de internetsite van DeAgostini.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten