vrijdag 24 februari 2012

Zout in het eten 24 februari 2012

Zout in het eten.

Het toevoegen van zout aan het eten is vaak niet nodig en ook niet gezond. Een volwassene heeft per dag 6 gram zout nodig, maar gebruikt meer zout. Dit kan lijden tot een slechtere gezondheid.

Terwijl het goed mogelijk is om zonder zout toe te voegen te koken is. Het is ook zeer terecht als u in een frituur, cafetaria, restaurant of bistro bijvoorbeeld om patat-friet zonder zout. Het is voor velen een aanpassing van smaak, maar het draag bij aan de gezondheid.

Natuurlijk zijn er producten waar zout aan toegevoegd moeten worden. Het is dan goed mogelijk om in plaats van keukenzout zeezout te gebruiken. Zout is een conserveringsmiddel en eigenlijk geen voedingsmiddel.

Het is verstandig om er aan te denken dat zout bloeddruk verhogend werk. Daarbij verhoogd het de kans op hart en vaat ziekten.

Natuurlijk is het verstandig om te zorgen dat kinderen geleerd wordt om minder zout te gebruiken. Natuurlijk geld dat het verstandig is om kinderen te leren gezond te eten. Dit natuurlijk zonder toevoeging van zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten