zondag 12 februari 2012

Inge Diepman 12 februari 2012

Inge Diepman

19 september 1963 in de gemeente Zutphen is Inge Diepman geboren. In Zutphen deed ze haar middelbare school aan de Baudartius School. Een opleiding HBO-jongerenwerk was een voorbode op haar eerste werk bij de radio. Bij Radio Oost in Zwolle begon ze als telefoniste.
copyright (c) www.ingediepman.nl fotograaf Britt de Looff
Als presentatrice en radiomaker van nieuwsprogramma's bij Radio Oost was al snel de volgende stap. Daarnaast presenteerde Diepman vanaf locatie voor Omroep Flevoland een deel van de openingsuitzending.

copyright (c) www.ingediepman.nl fotograaf: Leedert Jansen
Voor de radio presenteerde ze onder andere het programma Vroege Vogels. Voor het tijdschrift Margriet maakte ze interviews met bekende personen. In 1991 stapte ze over naar de televisie. Ze presenteerde programma's als Herexamen en Het zwarte schaap en tot 2005 het programma B&W. In 2001 kreeg ze een Academy Award voor de aflevering van Het zwarte schaap over Willem Aantjes.
In 2005 verliet Diepman de VARA. De laatste aflevering van Het zwarte schaap werd op 19 november van dat jaar uitgezonden. In december 2006 kwam ze terug op de televisie bij Teleac.
copyright (c) www.ingediepman.nl fotograaf: Ton Stanowicki
In maart 2007 verscheen de roman 'Diep' dat Inge Diepman schreef over de geboorte en dood van haar zoon die ze samen met Sylvia de Graaf had. Met voormalig nieuwslezeres bij het radionieuws van de NOS Sylvia de Graaf runt ze een eigen bedrijf 'Diepman B.V.' (Voorheen Diepman De Graaf Media). Hiermee treedt Diepman op als dagvoorzitter, interviewer voor tv, internet en dvd, voice-over, tekstschrijver en communicatieadviseur.
copyright (c) www.ingediepman.nl fotograaf: Nadine Reef


Geen opmerkingen:

Een reactie posten