Voor 30 bitterballen:
200 gram kipgehakt
5 gram gelatine
50 gram paddestoelen (verschillende soorten)
1 eetlepel olifolie
50 gram ongezouten boter
3 gram kerriepoeder
65 gram bloem
175 ml gevogeltefond
peper
zout
tabasco
paneermeel (panko)
1 eiwit (losgeklopt)
plantaardige frituurolie
Week gelatine 10 minuten in koud water. Snij paddenstoelen in blokjes, bak kort in olie. Laat uitlekken. Bak kipgehakt in boter rul en roer de kerriepoeder er goed door. Voeg bloem toe en roer tot massa egaal is. Laat even zacht koken tot bloem gaar is. Voeg koude gevogeltefond toe en roer glad. Breng al roerend aan de kook haal van het vuur.
Voeg uitgeknepen gelatine en paddestoelen toe. Breng op smaak met peper, zout, tabasco. Zet ragout minstens 3 uur in de koelkast. Maal helft paneermeel fijn. Vul één ondiepe schaal met fijn paneermeel, één met losgeslagen eiwit, de derde met grof paneermeel. Rol ballen van ragout door de drie schalen. Bak ze enkele minuten in olie van 180 graden celcius.
BEREIDING: 60 minuten + 3 uur in de koelkast.
Recept komt uit 'Zonde & Berouw'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten