donderdag 16 februari 2012

Monique Rosier 16 februari 2012

Monique Rosier


Geboren in Bergen op 23 maart1963 is Monique Rosier. Ze is getrouwd en samen zijn ze ouders van een dochter en een zoon. Monique deed nooit een toneel opleiding, maar begint wel al vroeg met acteren. Ze volgt talloze workshops in de VS en in Nederland. Later doet een regisseursopleiding en volgt ze een opleiding paranormale en spirituele geneeskunde. Ook weet ze nog eens een race- en rallylicentie te halen.

Monique Rosier is het bekendst, zelfs na 25 jaar nog, uit de klassieke comedy Zeg 'ns Aaa, maar dat is lang niet alles dat ze deed. Al op vijftienjarige leeftijd speelt ze in Lessen in de Liefde en later zie je haar in films als Laat de Dokter maar schuiven en Nitwits. Achter de schermen werkt Monique een tijd als styliste en castingdirector voor verschillende commercials en films. In 1997 presenteert ze het autoprogramma De Zesde Versnelling.

Naast het acteren is Monique ook een fervent autocoureur en reed ze als enige vrouw het Nederlands rallykampioenschap en later de Citroën AX cup. Sinds 1994 reed Monique enkele seizoenen met een Ferrari op circuits in binnen- en buitenland. Daarbij heeft ze een therapiepraktijk en werkte ze als autojournaliste voor ELLE.


In onderweg naar morgen speelde Monique in 2005 de rol van Annemarie de Graaf. de foto's komen van moniquerosier.com fotograaf is onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten