zondag 15 januari 2012

Amanda Spoel 13 januari 2012

Op 22 juni 1952 is in Den Helder geboren Amanda Alice Irene Spoel beter bekend onder de naam Amanda Spoel. Amanda Spoel heeft nu een webwinkel voor glaskralen, siereaden en workshops. In het verleden had ze een andere carrière.

Amanda Spoel was in het verleden televisie- en radiopresentatrice bij onder meer de AVRO en KRO Begin jaren 80 vorige eeuw begon ze haar carrière bij KRO radio als presentatrice van het programma Echo een actualiteitenprogramma. Waarna ze verhuisde naar de AVRO. Bij het actualiteitenprogramma Televizier werd  ze verslaggeefster en presentatrice.


In 1984 ging ze met Catherine Keyl het programma Avro's Service Salon presenteren. Een informatief programma dit deed ze tot het programma er mee stopte. In 1991 heeft ze ook het programma Alle Dieren Tellen Mee gepresenteerd. Amanda Spoel richtte haar carrière hierna meer op activiteiten achter de schermen. Ze werkte als verslaggeefster voor Netwerk en Eénvandaag.

Ze werkt ook nog op de internetredactie tijdens de top 2000 op Radio 2.

In het najaar van 2009 kwam ze nog een keer terug op televisie. Ze maakte Amanda's droom als onderdeel van het televisieprogramma Eénvandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten