maandag 23 januari 2012

23 januari 2012

Even een vervolg op mijn blogs 2 januari 2012 de tweede en 3 januari 2012. Dit naar aanleiding van de uitspraak rechter en het artikel bij omroep Brabant. Zo als mogelijk niet geheel duidelijk was, maar het is een storm in een glas water.

Het bestuur komt er met een waarschuwing af en de medewerkers met een blauw oog. Twee van de vier medewerkers zijn zonder vergoeding weg gestuurd deze hadden geen contract meer met het Nederlandse Papegaaien Opvang (NOP). De twee andere krijgen een vergoeding van duizend en achttienduizend euro en opzegging van hun contract.

Volgens de advocaat van het NOP waren de vier ongeleide projectielen. De vier waren op non-actief gesteld en riepen volgens de advocaat van NOP maar wat. Er waren geen bewijzen volgens de advocaat van het NOP dat door de oud-directeur Tonnie van Meegen geld is ontvreemd. Alles zou verrekend zijn met achterstallige salarissen en rekening voor het papegaaienpark die uit eigen zak door de heer Van Meegen werden betaald.

In plaats van het bestuur naar huis sturen gaf de rechter aan dat er mogelijk een extra controle van boekhouding. "Welk vonnis ik ook geef, het zal nooit een oplossing zijn voor het NOP", was een zin uit de mond van de rechter.

De overname en verhuizing staan gepland voor 2014, maar zouden vervroegd moeten worden zeker nu de heer van Meegen niet meer in Oerle rond loopt. De opvang en papegaaienpark verhuizen naar Mierlo. Het opvangcentrum en park zijn overgenomen door Libema. Op de huidige locatie zijn geen mogelijkheden tot uitbreiding. Het NOP kampt tevens met een gebrek aan inkomsten en sponsoring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten