woensdag 8 februari 2012

Ellen Brusse 8 februari 2012

Ellen Brusse

Ellen Brusse vooral bekend als omroepster van de TROS is een pseudoniem van Elizabeth Gerardina Wenmakers. In Rotterdam is Elizabeth Gerardina Wenmakers op 13 oktober 1950. Van 1980 tot 1996 was ze als omroepster het gezicht van de TROS.
copyright ?????
Naast Jan van der Craats was Ellen begin jaren 90 co-presentatrice van het programma O, Zit dat Zo. Een populair wetenschapsprogramma over natuurkunde en wiskunde. Het knutselprogramma Kreatief met Karton volgde daarna. TROS Nieuwsradio presenteerde samen met Willem Bosboom als opvolgster van Mireille Bekooy. Op 1 december 1996 verlaat ze de TROS om bij Joop van de Ende te gaan werken.
copyright (c) ANP
Bij RTL4 was Ellen Brusse actief als presentatrice met het middagprogramma Tearoom. Dit programma was vrij snel van de buis na het sponsor er de stekker uittrok. Hierna verdween ze voor lange tijd van de televisie.
copyright (C) ANP
Met I love the Betuwe kwam Ellen Brusse terug als presentatrice op de televisie. Het programma begon 1 september 2004 bij BNN. Ze deed diit programma met Filemon Wesselink. Bij sterrenslag in december 2005 deed ze als teamcaptain voor BNN.  Aan sterrenslad heeft ze als deelneemster een aantal keer meegedaan voor de TROS.

Voor de rabofoon was Ellen Brusse een lange periode de stem, het rabobank product waarbij klanten telefonisch contact hebben met de rabobank. Elizabeth Gerardina Wenmakers alias Ellen Brusse is tegenwoordig woonachtig in Frankrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten