Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
250 gram tonijnsteak (Albacore tonijn)
3 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 rode of gele paprika's, in stukjes
200 gram kruimige aardappel, in blokjes
2 teentjes knoflook
1/2 eetlepel milde paprikapoeder
1 eetlepel Italiaanse verse kruiden, gehakt
1 kruidenbouillon
zeezout
(citroen)peper, versgemalen
2 takjes verse basilicum
Griekse yoghurt of zure room
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de soeppan en fruit ui zachtjes glazig. Schep paprika, aardappel, knoflook en paprikapoeder erdoor en bak 4 - 6 minuten op laag vuur. Voeg Italiaanse kruiden en bouillon toe. Kook soep in 10 - 15 minuten zachtjes gaar. Snij tonijn in plakjes van 1 centimeter dik, bestrijk dun met olijfolie en rooster in een gloeiendhete grillpan 1 - 2 minuten.
Bestrooi met zeezout en versgemalen citroenpeper. Pureer de soep met de staafmixer tot hij mooi glad gebonden is en breng op smaak. Schep de soep in diepe borden, met in het midden een flinke lepel Griekse yoghurt of zure room. Leg de plakjes tonijn erop met wat basilicum.
bereidingstijd: 60 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten