maandag 24 september 2012

Broccoli alla Romana (4 personen)


1 kilogram broccoli
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
50 gram boter
½ eetlepel verse rozemarijn
2 deciliter droge witte wijn
1 biologische citroen
versgemalen peper
zout

Maak de broccoli schoon en snijd ze in kleine roosjes, snijd de dikke steel in plakjes en de lange stelen in de lengte door. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verwarm de olie samen met de boter. Laat de boter iets bruin worden fruit hier eerst de knoflook heel kort in en voeg dan alle broccoli toe. Bak dit al omscheppend samen met de rozemarijnblaadjes en een snufje zout ongeveer 3 minuten.
Giet er dan de droge witte wijn bij en stoof de broccoli in een gesloten pan circa 7 minuten gaar.
Boen intussen de citroen goed schoon, rasp deze tenslotte boven de broccoli en maak deze verder op smaak met wat versgemalen peper.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten