woensdag 26 september 2012

Kipfilet met geroosterde tomaten (4 personen)



Kies voor kleine geurige trostomaten. Een trosje tomaten per persoon staat op het bord het mooist, maar heel rijpe tomaten laten in de oven wel makkelijk los van takje.

4 takjes kleine trostomaatjes
4 kipfilets
olijfolie
1-2 theelepels Provençaalse kruiden
zout
peper
1 flinke sjalot
2 eetlepels witte wijnazijn of witte Balsamico
2 takjes peterselie
2 takjes dragon

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Bak de filets rondom bruin en gaar. Leg intussen de tomatentakjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met de kruiden. Plaats de tomaten voor 10-12 minuten in de oven.
Snipper de sjalot en hak de kruiden fijn. Neem de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Neem de tomaten uit de oven. Schenk de olie van de kip uit de pan, voeg een klein beetje extra olie aan de koekenpan toe en fruit de sjalot snippers 1 minuut.
Schenk dan een scheut azijn en een klein scheutje water in de pan en roer alle aanbaksels los. Breng aan de kook. Voeg eventueel ook het uitgelekte vocht van tomaten toe. Leg de kip met de tomaten op de borden. Lepel de saus hierover en garneer met de gehakte kruiden.

Bereidingstijd: circa 50 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten