zondag 6 mei 2012

Asperges

Bij de bereiding van asperges is het van groot belang om ze voldoende te schillen. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een dunschiller voor groente. Een onvoldoende geschilde asperge is draderig.

Ook is het belangrijk dat asperges niet uitdrogen. Thuis kunnen ze enkele dagen bewaard worden door ze in een afgesloten plastic zak in de koelkast te leggen.

Wil men asperges langer bewaren, dan kunnen ze geschild en ongekookt ingevroren worden. Als ze uit de vriezer worden gehaald, dienen ze niet ontdooid te worden, maar ingevroren aan de kook te worden gebracht.

Bereiding

Asperges worden, afhankelijk van de dikte in vijf minuten gaargekookt. Daarna nog ongeveer 15 minuten laten nagaren in het vocht. Het beste gaat dit in een speciale aspergepan, waarin de asperges staande gekookt worden zodat de koppen niet onderwater komen. Een gewone kookpan werkt ook goed, met voldoende water zodat de asperges net onder water liggen.

smaakstoffen
zout, folie, suiker en een klontje boter.

Een traditionele wijze van serveren is met ham, gesmolten boter en een gekookt ei.

Bron: Breda / de grensstreek bruist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten