donderdag 24 mei 2012

Roergebakken rundvlees met paprika en taugékoekjes

Roergebakken rundvlees met paprika en taugékoekjes

500 gram rosbief à la minute
2 eetlepels sojasaus (ketjap)
1 klein glaasje droge sherry
1theelepel sambal oelek
0.5 theelepel gemberpoeder of 2 eetlepels versgeraspte gemberwortel
2 tenen knoflook
1 eetlepel citroensap of azijn
 2 theelepels honing
1 rode paprika
1 groene paprika
4 eetlepels olie
allesbinder
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes


voor de taugékoekjes:
100 gram taugé
1 blik maïskorels (circa 200 gram)
2 bosuitjes
150 gram bloem
1.5 deciliter water
3 eierdooiers
zout en versgemalen peper


Snij het vlees in smalle repen.
Roer in een kom de sojasaus, de sherry, de sambal de gemberwortel of -poeder, de geperste knoflook, het citroensap of azijn en de honing door elkaar.
Schep het vlees door en laat afgedekt circa 30 minuten marineren.
Snij intussen de paprika's in kwarten, verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de kwarten in smalle reepjes.
Laat de gewassen taugé en de maiskorrels uitlekken.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Roer de bloem, het water, de eidooiers en wat zout en peper tot een glad beslag. Schep de taugé, de maïs en de bosui er door.

Laat het vlees uitlekken en vang de marinade op.
Zet de wok op het vuur.
Giet er 2 eetlepels van de olie in.
Roerbak het vlees tot het begint te kleuren en laat de paprika kort meebakken.
Giet de marinade in de wok en bind de saus met allesbinder.
Voeg eventueel een scheutje water toe en proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Bak intussen in een koekenpan met de andere 2 eetlepels olie één voor één pannenkoeken van het taugébeslag aan beide kanten bruin.
Leg de pannenkoeken op de voorverwarmde borden, schep er het rundvlees met de paprika op.
Bedruppel met sesamolie en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

bereidingstijd: circa 60 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten