maandag 3 september 2012

Italiaans gevulde makreel(2 personen)

2 schoongemaakte hele makrelen
olijfolie om te bestrijken
2 grote tenen knoflook
1/2 bosje basilicum
1/2 citroen
1 lente-uitje
2 eetlepels pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Spoel de makreel onder de stromende kraan af. Maak vier inkepingen in de vis en bestrijk rondom met olijfolie.  Pel de knoflook en snijd 1 teentje in dunne plakjes. Steek telkens enkele plakjes knoflook en een blaadje basilicum in elke inkeping. Hak de rest van de knoflook en basilicum klein. Snijd het lente-uitje in ringetjes en rasp ongeveer 2 theelepeles schil van de halve (gewassen en geboende) citroen. Hak de pijnboompitten grof.
Meng de ringetjes lente-ui, pijnboompitten en de citroenrasp door het knoflookbasilicummengsel en vul hiermee de buikholte van de vissen. Leg ze op een ingevette ovenschaal. Snijd plakjes van de citroen en halveer ze. Verwijder eventueel de schil en verdeel de halve plakjes over de vis. Schuif de schaal in de oven en laat de vis, afhankelijk van de grootte in circa 20-25 minuten gaar worden.

Bereidingstijd: circa 60 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten