dinsdag 4 september 2012

Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen (4 personen)


4 ongepaneerde varkenschnitzels
zout
versgemalen peper
450 gram kant-en-klare gesneden aardappelparten
2 eetlepels bloem
2 teentjes knoflook , geperst
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
50 gram koude boter
rasp en sap van ½ citroen
1 eetlepel gehakte peterselie
schijfjes citroen ter garnering

Sla de schnitzels eventueel nog wat platter met een deegroller of een vleeshamer en bestrooi rondom met zout en peper. Bestuif ze met bloem. Verwarm de oven voor op 220 graden celcius. Vermeng de aardappelparten met de knoflook, paprikapoeder en 2 eetlepels van de olijfolie, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat. Bak de aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Verwarm ondertussen een eetlepel van de boter met de rest van de olijfolie op hoge stand in een grote koekenpan en bak de schnitzels om en om bruin. Neem ze uit de pan en hous ze warm onder alminiumfolie. Voeg de rest van de boter en citroenrasp en -sap aan het bakvet toe en laat het langzaam al roerend op lage stand smelten. Leg de schnitzel terug in de saus en laat nog enkele minuten mee warmen. Neem de aardappelparten uit de oven en bestrooi ze met peterselie. Serveer de schnitzel met een lepel saus en de aardappelparten en citroenschijfjes.

Bereidingstijd: circa 30 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten