woensdag 2 januari 2013

Citroenkip met peterselie en munt 4 personen


8 drumsticks
stukjes gemberwortel van 5 centimeter
3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
4 teentjes knoflook
1 groene Spaanse peper
½ theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
zout
cayennepeper
200 milliliter kippenbouillon
sap en rasp van 1 citroen
2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries geen gedroogde)
1 eetlepel gehakte munt (vers of diepvries geen gedroogde)
blaadjes munt en schijfjes citroen voor garnerig

Rasp de gemberwortel.
Hak de peper zonder zaadjes fijn.
Verhit de olie en bak de kip aan alle kanten bruin.
Schep de kip delen met een schuimspaan uit de pan.
Voeg de gember en gepelde knoflook aan het bakvet toe en bak deze 1 minuut.
Roer er kerrie, komijn, koriander, zout en cayennepeper naar smaak door en verwarm alles nog 1 minuut.

Leg de kip terug in de pan, voeg de bouillon, het citroensap en de citroenrasp toe.
Breng alles aan de kook en laat de kip met deksel op de pan nog 25 minuten zachtjes stoven.
Roer de peterselie en munt erdoor.
Serveer de kip met blaadjes munt en schijfjes citroen.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten