dinsdag 1 januari 2013

Hachee



1 kilogram riblappen
1,5 kg rode uien, in schijfjes gesneden
4 laurierblaadjes
10 kruidnagels
2 flessen rode wijn (0,7 – 1 liter)
1 eetlepel bloem
50 gram boter
zwarte peper uit de molen
zout

Haal de riblappen door de bloem
Doe boter in de pan en zet de riblappen aan tot ze mooi van kleur zijn.
Doe de uien erbij en verhit ze tot ze glazig zijn.
Voeg dan de bloem toe. Blijf goed roeren, zodat de bloem niet gaat klonteren.
Voeg de kruidnagels en de laurierblaadjes toe.
Giet de rode wijn erbij en laat alles op laag vuur ongeveer 3 uur trekken.
Voeg wat zout en peper toe voor de smaak.

Note
Indien bereid voor kinderen is het goed mogelijk om de wijn te vervangen door rode druivensap. Dit omdat niet alle alcohol zal verdampen.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten plus 3 uur trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten