dinsdag 1 januari 2013

Vegetarische bollen met aubergine, olijven en feta (4 personen)


1 aubergine, in dunne lange plakken
zout
4 Italiaanse bollen
100 gram tapenade
1 krop ijsbergsla, in reepjes
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in brede repen
olijfolie
2 teentjes knoflook, gepeld
100 gram zwarte of groene olijven, gehalveerd
150 gram feta in blokjes
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels gehakte verse peterselie of basilicum

Bereiden

Bestrooi de aubergineplakken met zout en zet ze even apart. Snijd de broodjes horizontaal doormidden en hol ze iets uit. Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden celcius. Bestrijk alle helften met de tapenade. Verdeel over één helft de slareepjes. Dep de aubergineplakken droog. Bak of rooster ze samen met de paprikarepen in een scheutje olijfolie. Pers de knoflook erboven Verdeel de groenten met de olijven en feta over de onderste broodhelft. Sprenkel er citroensap over en strooi er peterselie of basilicum op leg de bovenste broodhelft erop.

Tips
Maak dit recept eens met 1 grote of 2 kleine Turkse broden (pide) en serveer het brood dan in grote punten gesneden.
Vervang feta door zachte geitenkaas
Neem in plaats van tapenade tzatzikisaus, knoflooksaus of pesto.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten