woensdag 2 januari 2013

Rode uiensoep met camembertcrouton 4 personen


5 eetlepels olijfolie
600 gram rode uien, in ringen
3 teentjes knoflook, gehakt
zout en versgemalen peper
400 milliliter Columbus Shiraz
1 liter groente- of kruidenbouillon
1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogd
2 eetlepels gehakte verse bladselderij
stokbrood in plakken
200 gram camembert, in plakken

Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook 5 minuten zonder dat ze bruin kleuren. Voeg zout en peper toe. Schenk de wijn erbij en laat deze iets verdampen. Giet de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Kook zachtjes 15 minuten. Strooi de bladselderij over de soep. Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg een plak stokbrood met daarop camembert op de soep en zet deze even onder een hete ovengrill zodat de camembert licht smelt.

Tip
Geen ovenvaste kommen. Rooster dan het stokbrood, leg er camembert op en geef dit apart bij de soep. Serveer de soep met een toef crème fraiche.

Bereidingstijd: ca. 35 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten