dinsdag 1 januari 2013

Rillette konijnenbout (4 personen)


4 konijnenbouten
1 kilogram ganzenvet
2 laurierblaadjes
10 zwarte peperkorrels
2 gram zout
50 gram knolselderijpuree
1 theelepel Dijonmosterd
½ dl olijfolie
1 eetlepel gesneden bieslook en peterselie
paar druppels citroensap + beetje rasp

Dressing

1 dl pompoenpitolie
½ dl olijfolie extra virgine
2 eetlepel aceto balsamico

Bereiding

Konijnbouten met laurier, zwarte peper en zout in ganzenvet op waakvlam langzaam konfijten (garen). Mag niet koken, maar licht pruttelen tot het vlees van het bot valt (ca. 2 uur). Afkoelen, plukken en grof hakken. Meng het vlees met de knolselderijpuree, mosterd, olijfolie, cotroen en kruiden tot een smeuïge massa.

Presentatie

Serveer de rillette vooral niet te koud en druppel de dressing eromheen. Heerlijk op geroosterd zuurdesembrood of Limburgs roggebrood met tuttifrutti of verse compote ernaast. Hierbij een gul glas pinot noir!

Bereidingstijd: ca. 30 minuten plus 2 uur konfijten (garen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten