zaterdag 14 juli 2012

Procureur (varkensnek) van de Big Green Egg

1 deciliter balsamicoazijn
2 deciliter ahornsiroop
10 gram bruine suiker
10 gram Zaanse mosterd
10 gram appeltroop
5 gram vijfkruidenpoeder
10 gram espelettepeper (alternatief: cayennepeper of paprikapoeder)
2,5 deciliter bier
400 gram procureur (varkensnek)


Doe alle ingrediënten behalve het vlees bij het bier en meng alles goed. Houd wat marinade achter voor de verdere bereiding op de barbecue.
Smeer het vlees in met de marinade en kneed het.
Doe het vlees met marinade in een zak en laat het geheel 24 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 80 graden celcius.
Haal het vlees uit de zak en doe het in een ovenschaal.
Gaar het vlees langzaam in de oven tot een kerntemperatuur van 62 graden celcius is bereikt (dit kun je meten met een vleesthermometer).
Haal het vlees uit de oven, laat het afkoelen en snijd het in plakken.
Leg de plakken vervolgens op de Big Green Egg of op de barbecue.
Smeer de plakken in met de marinade die nog over is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten