vrijdag 6 juli 2012

Witte gazpacho soep voor 4 personen

100 millimeter groentebouillon
1 dik sneetje wit brood, zonder korst
1 teentje knoflook, uit de pers
half trosje pitloze groene druiven
1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
50 gram
(liefst gerookte) amandelen
125 milliliter yoghurt
125 milliliter slagroom
2-3 eetlepels witte wijnazijn
50 milliliter olijfolie extra vergine
zout en peper naar smaak
1 avocado in schijfjes
wat alfalfa voor garnering


Giet de bouillon in een diep bord en week het brood er een minuut of 5 in. Doe het natte brood in een keukenmachine of liever nog in een blender. Voeg de knoflook, druiven, komkommer en amandelen toe. Maal alles mooi glad, dit duurt even, maal dus goed door. Giet de room, yogurt en witte wijnazijn er al kloppend bij.
Giet op het laatst lngzaam de olijfolie erdoor. Breng de soep pas op smaak met zout en peper als alle ingrediënten volledig gemengd zijn. Zet hem dan nog even in de koelkast, zeg een uurtje, om volledig koud te worden. Serveer in ondiepe kommen. Bestrooi de soep met schijfjes avocado en alfalfa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten