zondag 15 juli 2012

Risotto

Benodigdheden
olijfolie
2 rode uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
200 g risottorijst
2 dl rode wijn
5 dl groentebouillon
250 g geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper en zout
Bereiding
  • Verwarm wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de rode ui en de knoflook en voeg de risottorijst toe en schep goed door elkaar tot de rijstkorrels glanzend zijn.
  • Blus de rijst af met de rode wijn en voeg vervolgens de bouillon toe en breng deze al roerende op een matig vuur zachtjes aan de kook.
  • Voeg 150 g van de kaas toe. Houd alles zachtjes aan de kook tot de risotto beetgaar is en het vocht bijna opgenomen is.
  • Roer de risotto tussendoor regelmatig door en voeg dan de rest van de kaas toe. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten