zaterdag 8 september 2012

Kip met koriander bij couscous met paprika


2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 theelepel koriander zaad
4 eetlepels yoghurt, naturel
2 teentjes knoflook
2 onbespoten citroenen
peper
zout
4 kipfilets (1a 150 gram)
200 gram couscous
400 mililiter hete groente- of kippenbouillon (1½ theelepel instantpoeder)
1 bosje verse koriander

Verwarm de ovengrill op de hoogste stand voor. Bedek de grillplaat met folie. Was de paprika, halveer hem, verwijder de zaadlijsten en leg hem op de grillplaat met het vel naar boven. Bak hem 10 minuten op de bovenste grill. Doe hem in een diepvrieszakje, sluit dit af en laat de paprika er 10 minuten in zitten.
Rooster de korianderzaad in een pan 2 minuten lang zonder olie of boter, tot het donker en aromatisch is. Laat het afkoelen, wrijf het fijn in een vijzel en doe het met de yoghurt in een schaal. Hak de knoflook in stukjes. Was de citroenen, rasp de schil en pers ze uit. Roer de knoflook en de helft van het sap en de citroenrasp door de yoghurt en kruid het mengsel met peper en zout. Kerf de kipfilets een paar keer schuin in en wntel ze in het yoghurtmengsel. Dek ze met vershoudfolie af en laat ze vervolgens 10 minuten marineren.
Leg, zodra de paprika's gaar zijn de kipfilets 10-12 minuten onder de grill tot ze net gaar zijn. Wikkel er bakfolie omheen en laat ze een paar minuten liggen.
Doe de couscous in een platte schaal, giet de bouillon erbij en laat de couscous afgedekt met de vershoudfolie 5 minuten trekken. Werk de couscous met de vork los Verwijder het vel van de paprika en snijd het paprikavlees grof in blokjes. Was de verse koriander, schud het bosje droog en snijd het fijn. Roer de paprika, de gehakte koriander en de achtergehouden citroenrasp en het citroensap door de couscous. Verdeel de couscous over 4 borden en serveer met de kip.

Bereidingstijd: circa 50 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten