vrijdag 7 september 2012

Kip om te dippen met Tzatziki (2 personen)


75 gram komkommer
1klein teentje knoflook
1 eetlepel verse munt
150 gram yoghurt, naturel
peper
zout
2 theelepels plantaardige olie
1 eetlepel bloem
1 klein ei
50 gram paneermeel
royale snuf cayennepeper of paprikapoeder
royale snuf gedroogde tijm
250 gram kipfilet

Was de komkommer, rasp hem, druk het vocht er met je handen uit en doe hem in een schaal. Pel en pers de knoflook. Was de munt, schud hem droog en snijd hem fijn. Doe de knoflook, munt en yoghurt in de schaal, schep goed om en breng op smaak met flink wat zout en peper. Zet op een koele plek.
Oven op 200 graden (gasoven: stand 3, heteluchtoven: 180 graden) voorverwrmen. Smeer de bakplaat met olie in. Vermeng de bloe met wat peper en zout en doe het geheel in een vlakke, grote schaal. Breek in een andere schaal het ei, kluts het en doein een derde schaal het paneermeel met cayennepeper en tijm.
Snijd de kipfiler in 10 langwerpige stukjes, wentel ze achtereenvolgens in de bloem, het ei en het paneermeel, en verdeel ze over de bakplaat. Bak ze 10 minuten op de bovenste rooster in de oven, tot de stukjes bruin en gaar zijn. Serveer samen met de tzatziki en een lichte salade.

Bereidingstijd: circa 30 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten