vrijdag 7 september 2012

Madoerees kipgerecht (Magadip) (4 personen)


1 kg kip (kipfilet, maar op kipkarbonades of kippenpootjes/vleugels)
2 eetlepels boter of olie om te bakken
2 flinke uien, gesnipperd
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel fijngemalen peper
1/4 theelepel nootmuskaat
1 theelepel koenjit (kurkuma)
5 kruidnagels
1 theelepel kaneelpoeder
zout


Ik heb dit recept zelf enkele malen gemaakt met in mijn kookboek vermeldde kruiden (zie boven). Echter, de kip moest in water gaar koken en daar hou ik niet zo van. En omdat tegenwoordig veel water (naar mijn idee dan) in vlees of kip zit, wordt het gerecht vanzelf vochtig. Is dit niet het geval voeg dan een klein scheutje water toe.
Onderstaand dus mijn versie:


Verhit de boter of olie in een braadpan/wok en fruit hierin de uien. Voeg de kruiden toe en roer 1 minuut. Voeg de kip in twee of drie etappes toe en braad alles even aan.
Doe het deksel op de pan en laat de kip - af en toe alles even omdraaien - in 30/45 minuten gaar worden. Het lekkerst is als de kip van het botje valt.

bereidingstijd: circa 60 minuten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten