zaterdag 30 juni 2012

Souvlaki met tzatziki (4 personen)

Souvlaki met tzatziki


600 gram bieflappen, in stukjes van circa 3 centimeter
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel gehakt tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
1 eetlepel gehakte oregano (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
2 teentjes knoflook, geperst
2 citroenen, in partjes
zout en versgemalen peper
spiesen of houten prikkers


voor de tzatziki:


1/2 of kleine komkommer, geschild  en geraspt
400 gram Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepels gehakte munt of peterselie
2 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel zout


Week de houten prikkers in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.
Schep olijfolie, citroensap, tijm, oregano, knoflook, zout en peper door de vleesblokjes.
Marineer hierin het vlees minimaal 2 uur in de koelkast (kan van tevoren)
Leg voor de tzatziki de geraspte komkommer bestrooid met zout in een zeef en laat uitlekken in circa 15 minuten.
Dep de komkommer droog.
Klop de yoghurt los en meng er de komkommer, knoflook, munt of peterselie, olijfolie en zout en peper naar smaak door.


Rijg de vleesblokjes afgewisseld met partjes citroen aan de spiesjes.
Verhit een ovengrill of grillpan en rooster de spiesjes 8-10 minuten.
Keer ze regelmatig om en bestrijk ze tussendoor eventueel met marinadevocht.
Serveer ze met de tzatziki.


Bereidingstijd: circa 150 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten