woensdag 4 juli 2012

Kalkoenschnitzels met groene saus (4 personen)

Bereiding:
4 kalkoenschnitzels van circa 125 gram per stuk
2 bosjes rucola of 2 bosjes peterselie
6 eetlepeld geraspte oude Goudse kaas
6 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen peper
4 eetlepels bloem
2 eieren
6 eetlepels paneermeel
braadboter om te bakken
1 scheutje water of witte wijn
6 eetlepels crème fraîche


Bereiding:
Leg de kalkoenschnitzels tussen twee velletjes huishoudfolie en sla ze met de deegrol of met de bodem van een steelpan plat.
Doe de schoongemaakte rucola of de peterselie zonder de stelen in de keukenmachine en laat met kaas, de olie, weinig zout en royaal peper draaien tot het een dikke groene saus is.
Bestrijk de schnitzels met de saus en vouw ze dubbel.
Doe de bloem met wat zout en peper in een bord, klop in een tweede bord de eieren los en schep het paneermeel op het derde bord.
Haal de dubbelgevouwen schnitzels eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel.
Druk het paneerlaagje goed aan.
Verhit de braadboter in een koekepan en bak de gepaneerde schnitzels op middelhoog vuur circa 5 minuten per kant mooi bruin.
Neem ze uit de pan, blus af met een scheutje water of witte wijn, roer er de crème fraîche en het resterende rucolamengsel door en breng de saus verder op smaak met wat zout en peper.
Serveer de schnitzels met de saus.
Serveer er pasta en groenten naar keuze bij.

Bereidingstijd circa 25 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten