donderdag 5 juli 2012

Maatjesharing 'Granny Smith' (6 personen)

Ingrediënten:
6 schoongemaakte nieuwe haringen
1/2 gesnipperde sjalotje
2 Granny Smith appels
1 theelepel wasabi
3 deciliter vismayonaise (eigengemaakt)
12 taggiasche olijven zonder pit
2 deciliter basilicumvinaigrette
16 kerveltakjes
zout en versgmalen witte peper


Bereiding:
Dag van te voren: snijd de staartstukken uit de haring en rol ze, per drie haringen, in driedubbeldik plasticfolie en vries ze in. Maak voor de vismayonaise een basismayonaise en voeg alleen aan de azijn de helft aan visfond toe. Mag best een dunne mayo zijn. 
Vlak voor serveren: schil de appels en snijd ze in blokjes van 2 millimeter. Meng de appel met het gesnipperde sjalotje en basilicumvinaigrette. Meng de vismayonaise met de wasabi zorg dat de wasabi helemaal is opgelost). Zeef de saus.Snijd de olijven in vieren. Snijd de ingevroren haring in ronde plakken van 3 millimeter op de snijmachine en leg ze in een rondje op de koude borden. Verdeel hier de appel en de olijven over, giet de mayonaise eromheen, garneer met takjes kervel en serveer het gerecht als de haring geheel is ontdooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten